10 IULIE AVRAAM (2)

0
37

– “Domnul zisese Iui Avram” (Geneza 12:1) –

Avraam avea abilitatea de a auzi glasul lui Dumnezeu. “Domnul zisese lui Avram: “Ieși din țara ta, din rudenia ta și din casa tatălui tău și vino în țara pe care ți-o voi arăta” (Geneza 12:1). Avraam nu a putut apela la Scriptură pentru călăuzire și nu existau prooroci care să-i spună: “Așa vorbește Domnul”.

Era important să facă ce este bine. El a fost chemat să-și părăsească serviciul, casa, confortul și țara. El avea siguranța că glasul pe care l-a auzit era într-adevăr glasul lui Dumnezeu. Aceasta ne duce la concluzia că Avraam își dezvoltase o relație cu Dumnezeu, iar zidirea unei relații necesită timp, efort, sensibilitate și dedicare. Alții îți pot da sfaturi și pot confirma ce îți spune Dumnezeu, dar în ultimă instanță trebuie să înveți să-L auzi singur pe Dumnezeu. Nimic nu-ți mărește încrederea decât faptul că Dumnezeu ți-a dat indicații precise cu privire la viața ta.

Autorul Gary Thomas spune că el și soția lui s-au rugat foarte mult pentru cumpărarea unei case și i-au dat lui Dumnezeu multe ocazii de a le închide ușa. După cinci ani, când casa valora mult mai puțin decât au plătit ei pentru ea, l-au întrebat pe Dumnezeu: “Doamne, de ce nu ne-ai oprit?”

În acel moment Duhul lui Dumnezeu le-a șoptit: “V-ați gândit la posibilitatea că voiam să fiți în acel cartier pentru a lucra acolo mai mult decât am vrut să sporesc situația voastră financiară?” Dumnezeu nu i-a spus lui Avraam: “Rămâi aici și te voi face și mai bogat”. Nu, El i-a spus: “ieși din țara ta”. Da, el a devenit bogat. Dar oare ascultarea îl obligă pe Dumnezeu să ne binecuvânteze așa cum credem noi că ar trebui sau ne poate chema la jertfă? Gândește-te la cruce înainte de a da un răspuns!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.