9 DECEMBRIE NU TE MAI PLÂNGE SI MERGI LA LUPTĂ (4)

0
48

-Tăceți toate lucrurile fără cârtiri și fără șovăieli” (Filipeni 2:14)-

Poate spui: “Dar nu este posibil ca văicăreala mea să fie legitimă?” Ba da. Nedreptatea, abuzul, trădarea, furtul, bârfa, defăimarea, prejudiciul, răul fizic împotriva ta sau a familiei tale și așa mai departe sunt cauze legitime. “Și dacă nu fac ceva în privința aceasta, nu dau dovadă de lipsă de responsabilitate?” Ai dreptate! Tu ești chemat să fii sare și lumină în lumea aceasta, rezolvând problemele care apar prin practicarea principiilor spirituale în viața ta zilnică. A nu face nimic în astfel de situații te face iresponsabil și neascultător față de Dumnezeu. Dar văicăreala nu este bună, nu după definiția lui Dumnezeu. Poate spui: “Bine, de vreme ce Dumnezeu este împotriva văicărelii, cum să mă comport cu cele legitime?”

Mai întâi, nu fă nimic până nu ai vorbit cu Dumnezeu. Vei face mutarea potrivită dacă îți faci timp să primești sfatul potrivit. Rugăciunea îți clarifică opțiunile și îți ajustează perspectivele. Îți diluează mânia, făcându-te obiectiv din nou și redându-ți gândirea rațională. Este posibil ca urmă­toarea ta mutare să fie reușită dacă prima ta mutare este să cauți înțelepciunea lui Dumnezeu: “s-o ceară de la Dumnezeu” (Iacov 1:5).

În al doilea rând, înainte de a spune sau de a face ceva, verifică-ți atitudinea. Oprește-te șt în-treabă-te: “Care este adevăratul meu scop? Vreau să le arăt că eu am dreptate și că ei au greșit? Vreau să ies eu bine și ei să iasă rău? Vreau să am o victorie personală sau să rezolv problema într-un mod care-l glorifică pe Dumnezeu?” înainte de a vorbi, verifică-ți inima: Căci din prisosul inimii vorbește gura” (Matei 12:34). Când atitudinea inimii tale îi este plăcută lui Dumnezeu, ești gata să faci față oricărei văicăreli legitime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.