10 DECEMBRIE NU TE MAI PLÂNGE SI MERGI LA LUPTĂ (5)

0
35


– “Faceți toate lucrurile fără cârtiri și fără șovăieli”
(Filipeni 2:14) –

Când văicăreala ta este legitima, mai întâi discută cu persoana cu care ai problema. Când ești supărat, vei fi tentat să spui tuturor. ți se pare bine, justificat și chiar cu efect terapeutic. Prietenii bine intenționați te vor încuraja și chiar te vor ajuta să faci public lucrul acesta. “Te vei simți mai bine după ce-ți descarci sufletul”, vor spune ei. Dar Cuvântul lui Dumnezeu condamnă felul aces­ta de a reacționa. Dacă faci așa, vei adăuga o ofensă în detrimentul tău prin neascultarea lui Dumnezeu ““ și nu te poți aștepta ca El să coopereze cu tine atâta timp cât îi încâlci Cuvântul. “Dacă fratele tău a păcătuit împotriva ta, du-te și mustră-l între tine și el singur. Dacă te ascultă, ai câștigat pe fratele tău” (Matei 18:15).

Curajul, smerenia și înțelepciunea sunt necesare pentru a-ți confrunta ofensatorul în particular, dar este calea lui Dumnezeu. Ea înfrânează conflictul, minimalizează rușinea, posibilitatea unei rezolvări și a unei restaurări crește, ceea ce reprezintă preocuparea lui Dumnezeu. Apoi, vorbește în dragoste, nu cu cuvinte menite să rănească. Cuvintele tale să fie pline de har, împăciuitoare și care să țintească spre soluție. Biblia ne sfătu­iește: “credincioși adevărului, în dragoste, să creștem în toate privințele” (Efeseni 4:15).

Creșterea ta în Hristos este scopul final; rostirea adevărului în dragoste este mijlocul. A-i spune ofensatorului tău care este scopul tău nu înseamnă a-l umili sau a te răzbuna, ci mai degrabă a rezolva conflictul, a întări relația și a-L onora pe Dumnezeu. în loc să-ți faci un adversar care va fi împotriva ta, vei invita un aliat să ți se alăture în misiunea de a-L glorifica pe Dumnezeu și care vă aduce beneficii reciproce!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.