8 Noiembrie

0
46


“Bucurati-va totdeauna în Domnul! Iarasi zic: Bucurati-va!” Filipeni 4: 4

Gîndeste-te la versetul de azi pret de cîteva secunde: “Bucurati-va totdeauna în Domnul! Iarasi zic: Bucurati-va!” Cîta bucurie trebuie sa existe în viata unui crestin! Da, o astfel de bucurie contagioasa, continua si evidenta, este marca fiecarui crestin adevarat!

Se poate sa îti spui în sinea ta: “Ei bine, eu sînt crestin, dar nu ma bucur mereu. Viata mea e un adevarat haos acum. Cum sa ma bucur în Domnul într-o astfel de situatie?”

Fii atent la cuvintele cheie pe care apostolul Pavel le foloseste mereu în epistola catre Filipeni, atunci cînd le vorbeste despre bucurie. Afirmatia pe care el o repeta mereu si mereu este:” în Domnul!”

Acum, întrebarea care se ridica este: de ce ar trebui acest lucru sa-mi aduca bucurie? Pentru ca, daca esti un adevarat crestin, atunci esti o faptura noua în Domnul, în Hristos. Iar în El gasesti siguranta, putere si pace. Ca urmas al Domnului Isus Hristos ar trebui sa-ti gasesti bucuria în El, nu în circumstantele în care te gasesti în anumite momente din viata.

Nu ma refer la acea atitudine prin care luam un zîmbet plasticat, de multe ori chiar fortat si ne prefacem ca sîntem plini de bucurie, afisînd un zîmbet superficial si prefacut. Nu! Atentia mea se îndreapta spre acea bucurie adînca din inimile noastre, o bucurie pe care nu o putem tine ascunsa. Este ceea ce Chuck Swindol numeste “bucurie contagioasa.”

Nu îti doresti ca acest tip de bucurie sa fie atît de profunda încît sa fii numit “om contagios”?

Sa pastrezi mereu în minte faptul ca Satan stie ca în Dumnezeu exista bucurie adevarata si încearca în mod siret sa ti-o fure. Cum face aceasta? Prin dezamagiri, înselaciune sau descurajare. El doreste sa te vada slab si vulnerabil în fata atacurilor sale, pentru ca stie ca bucuria pe care o dobîndim în Domnul este lucrul care ne da putere si îi atrage si pe cei din jur la Hristos.

Domnul Isus este sursa bucuriei noastre. De aceea, atunci cînd circumstantele vietii nu te lasa sa te bucuri, cauta pacea si linistea la Dumnezeu. Multumeste-I pentru ca îl ai pe Isus Hristos în viata ta si atunci vei gasi adevarata bucurie.

PRIVESTE DINCOLO DE CIRCUMSTANTELE VIETII SI BUCURA-TE DE NADEJDEA PE CARE O AI ÎN DOMNUL ISUS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.