8 Decembrie

1
36

“Domnul a vazut ca rautatea omului era mare pe pamînt, si ca toate întocmirile gîndurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rau. I-a părut rau Domnului ca a facut pe om pe pamînt, si S-a mîhnit în inima Lui. Si Domnul a zis: “Am sa sterg de pe fata pamîntului pe omul pe care l-am facut, de la om pîna la vite, pîna la tîrîtoare, si pîna la pasarile cerului; caci Îmi pare rau ca i-am făcut.” Dar Noe a capatat mila înaintea Domnului.” Geneza 6:5-8

Dumnezeu are o memorie foarte buna atunci cînd vine vorba de poporul Sau. Desi era hotarît sa distruga pamîntul, El si-a adus aminte de slujitorul sau, Noe. Atentia cu care priveste Domnul înspre oameni a facut ca Noe sa urce pe arca salvarii.

Dumnezeu îsi aduce aminte de oamenii sai chiar si atunci cînd acestia îi sînt necredinciosi. Ma gîndesc acum la Samson, din Judecatori, capitolele 13-16. În acest pasaj biblic, ni se spune ca Samson nu a ascultat de Dumnezeu si s-a lasat purtat de puterea celui rau, însa a strigat la Domnul pentru un ultim favor. Dumnezeu l-a ascultat si i-a dat putere pentru a cîstiga o ultima victorie spre slava Domnului Dumnezeu.

Exista un numar foarte mare de întîmplari în Biblie, cînd Dumnezeu se uita cu îndurare la cei care îl slujesc. Chiar si atunci cînd a distrus Sodoma si Gomora, El totusi si-a amintit si s-a îndurat de Lot.

Cine ar putea sa uite imaginea tîlharului crucificat lînga Domnul Isus Hristos? Acesta era un pacatos si un încalcator al legii, cu toate acestea, el s-a cait si Dumnezeu si-a adus aminte de el, si l-a ridicat în rai chiar în acea zi. Cred cu putere ca acel tîlhar mi s-ar alatura mie si altor credinciosi si ar spune: “Slavit fie Domnul pentru cedinciosia Sa si pentru iertarea pe care o ofera”.

Dragul meu prieten, Dumnezeu se îndura dupa planul Sau. Ti-a promis ca nu te va lasa si nu te va parasi. Îsi va îndeplini promisiunea de a fi alaturi de tine si de a te conduce în drumul tau în viata, pentru ca într-o zi sa te ia acasa.

SLAVA DOMNULUI PENTRU CREDINCIOSIA SI MARETIA SA!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.