7 Decembrie

0
59

“Atunci Împaratia cerurilor se va asemana cu zece fecioare, care si-au luat candelele, si au iesit în întîmpinarea mirelui. Cinci din ele erau nechibzuite, si cinci întelepte. Cele nechibzuite, cînd si-au luat candelele, n-au luat cu ele untdelemn; dar cele întelepte, împreuna cu candelele, au luat cu ele si untdelemn în vase. Fiindca mirele zabovea, au atipit toate, si au adormit. La miezul noptii, s-a auzit o strigare: ,Iata mirele, iesiti-i în întîmpinare!’ Atunci toate fecioarele acelea s-au sculat si si-au pregatit candelele. Cele nechibzuite au zis celor întelepte: ,Dati-ne din untdelemnul vostru, caci ni se sting candelele.’ Cele întelepte le-au raspuns: ,Nu; ca nu cumva sa nu ne ajunga nici noua nici voua; ci mai bine duceti-va la cei ce vînd untdelemn si cumparati-va.’ Pe cînd se duceau ele sa cumpere untdelemn, a venit mirele: cele ce erau gata, au intrat cu el în odaia de nunta, si s-a încuiat usa. Mai pe urma, au venit si celelalte fecioare, si au zis: ,Doamne, Doamne, deschide-ne!’ Dar el, drept raspuns, le-a zis: ,Adevarat va spun, ca nu va cunosc!’ Vegheati dar, caci nu stiti ziua, nici ceasul în care va veni Fiul omului.” Matei 25: 1-13

În aceasta pilda, Domnul Isus Hristos ne spune ca dupa venirea Lui, portile raiului si ale eternitatii se vor închide si atunci va prea tîrziu pentru cei care au ramas afara sa mai intre.

În lumea antica, se întîmpla ca mirele sa soseasca la nunta pe neasteptate si de aceea mireasa lui trebuia sa fie mereu pregatita. Din cele 10 fecioare din pilda de astazi numai cinci erau pregatite pentru sosirea Mirelui. Celelalte cinci au fost prinse nepregatite.  Desiau încercat sa remedieze acea situatie, totul a fost însa prea tîrziu.

Acelasi lucru li se întîmpla si oamenilor de astazi, care amîna luarea unei decizii pentru viata lor pentru un timp viitor. Si lucrul care se întîmpla cel mai adesea este ca momentul deciziei se lasa asteptat, si nu numai ca vine cîndva, mai tîrziu, ci de multe ori prea tîrziu!

Domnul Isus Hristos nu doreste sa ni se întîmple lucrul acesta. Pentru acest motiv ne-a lasat pilda celor 10 fecioare. Asemenea fecioarelor întelepte si noi trebuie sa fim pregatiti pentru foarte apropiata venire a Domnului.

Trebuie însa sa le spunem si celor care înca nu au avut o întîlnire personala cu Dumnezeu despre marea judecata. Traim cu totii într-o lume necredincioasa si indiferenta, care are nevoie sa auda vestea ca Mirele se va întoarce curînd, iar ai sai trebuie sa fie gata.

Chiar daca vor fi oameni care nu vor crede acest lucru, unii îl vor accepta si vor face tot ce atarna de ei ca sa fie gata. Amintes-ti mereu un lucru: Dumnezeu înca lucreaza la mîntuirea si salvarea oamenilor, si va atinge inimi cu puterea Sa, daca tu si cu mine îi vom încuraja sa se pregateasca.

TREBUIE SA LE SPUNEM OAMENILOR CA AZI ESTE TIMPUL SA DECIDA ASUPRA VIETILOR LOR, ACCEPTÎNDU-L PE DOMNUL ISUS HRISTOS CA MÎNTUITOR, ACUM, ÎNAINTE DE A FI PREA TÎRZIU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.