9 Decembrie

0
46

“Bucurati-va totdeauna în Domnul! Iarasi zic: Bucurati-va! Blîndetea voastra sa fie cunoscuta de toti oamenii. Domnul este aproape. Nu va îngrijorati de nimic; ci în orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri. Si pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, va va pazi inimile si gîndurile în Hristos Isus.” Filipeni 4: 4-7

Dumnezeu este pace! Aceasta afirmatie veche si simpla nu îsi va pierde niciodata importanta, pentru ca exprima un adevar deosebit.

Pacea este un cuvînt semnificativ, care ma face sa ma gîndesc la abilitatea de a-mi pastra calmul chiar si atunci cînd sînt în mijlocul furtunii.

Cred ca stii acel tablou celebru care înfatiseaza o furtuna ce face ravagii pe mare, cu vîntul si valurile puternice lovind repetat o stînca ce se afla singura în mijlocul oceanului. În tot acest peisaj decoperi, privind mai aproape, o pasare micuta ce sta în cuibusorul ei, în siguranta, pe aceasta stînca.

Aceasta este adevarata pace. E sentimentul despre care ne vorbeste apostolul Pavel în versetele de astazi.

Acest fel de pace nu înseamna absenta în mijlocul problemelor sau a furtunii, ci prezenta divina a lui Dumnezeu în mijlocul încercarilor. Din acest motiv, apostolul a afirmat ca aceasta pace întrece orice imaginatie umana.

Nu cred ca a-i putea descrie cu adevarat pacea lui Dumnezeu. Nu o poti simti, nu o poti detine, si cu siguranta nu o poti descrie în cuvinte. Ea sta în lucrul pe care Domnul ti-l da atunci cînd ai cea mai mare nevoie. E versetul de care ai nevoie si pe care Dumnezeu ti-l pune în minte. E prietenul pe care ti-l trimite, chiar în momentul în care ceri unul. Numai Dumnezeu îti poate umple inima cu pace, daca îi permiti.

În viata ta exista pace? Daca esti copilul lui Dumnezeu, raspunsul ar trebui sa fie afirmativ. Domnul te cunoaste si te iubeste cu o iubire vesnica. De aceea îti ofera pacea lui de nedescris.

PACEA NU ÎNSEAMNA ABSENTA FURTUNILOR, CI PREZENTA DUHULUI LUI DUMNEZEU ÎN MIJLOCUL LOR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.