6 Martie

0
49

“În clipa cînd se aducea jertfa de seara, proorocul Ilie s-a apropiat si a zis: “Doamne, Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Israel! Fa sa se stie astazi ca Tu esti Dumnezeu în Israel, ca eu sînt slujitorul Tau, si ca toate aceste lucruri le-am facut dupa porunca Ta. Asculta-ma, Doamne, asculta-ma, pentru ca sa cunoasca poporul acesta ca Tu, Doamne, esti adevaratul Dumnezeu, si sa le întorci astfel inima spre bine!” Atunci a cazut foc de la Domnul, si a mistuit arderea de tot, lemnele, pietrele si pamîntul, si a sub si apa care era în sant. Cînd a vazut tot poporul lucrul acesta, au cazut cu fata la pamînt, si au zis: “Domnul este adevaratul Dumnezeu! Domnul este adevaratul Dumnezeu!”” 1 Împarati 18: 36-39

Ilie a fost un om asemenea mie si tie. A trait si el aceleasi încercari”¦de fapt, la un moment dat el a fost atît de plin de frica si de descurajare încît a fugit în pustie pentru a se ruga, dorindu-si sa moara.

Stiti care este lucrul cu adevarat impresionant în viata lui Ilie? Chiar daca era un om lipsit de perfectiune, chiar daca a avut caderile si esecurile sale, el a crezut deplin ca are un Dumnezeu viu si atotputernic.  Datorita acestei credinte, el l-a confruntat pe Ahab, cel mai rau împărat a lui Israel, fara ca sa se teama de ceea ce i s-ar fi putut întîmpla.

Nu e un lucru maret aceasta credinta în Domnul Isus? Nu ai vrea si tu sa ai acea credinta care spune: “Nu mai voi lasa intimidat de nimic si nimeni, niciodata?” sau aceea care zice: “Nu conteaza ceea ce societatea si cultura din jurul meu spun. Eu voi vorbi despre adevarul lui Dumnezeu, indiferent de pretul pe care va trebui sa-l platesc!”

În 2 Cronici 16:9 ni se spune: “Caci Domnul Îsi întinde privirile peste tot pamîntul, ca sa sprijineasca pe aceia a caror inima este întreaga a Lui.”

Dragul meu, Dumnezeu cauta azi inima ta. Cînd se va apropia de tine, va descoperi El o inima plina de credinta? Va gasi El o inima loiala si credincioasa Lui?

Poate astazi te afli în situatia de a recunoaste ca ai avut mai mult o religie decît o relatie personala cu Domnul Isus Hristos. Daca te gasesti în acest punct, vreau sa îti spun ca Domnul Isus este viu si asteapta sa aiba o strînsa partasie cu tine.

Ma rog pentru tine ca sa îl primesti pe Domnul cel viu în viata ta. Deschide-ti inima în fata Lui si vei vedea cum te va folosi pentru scopuri marete, asa cum a facut si cu Ilie.

DOMNUL ISUS HRISTOS ESTE VIU “¦ SI VREA SA AIBA O PARTASIE DEPLINA CU TINE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.