7 Martie

1
33

“Atunci Ilie s-a apropiat de tot poporul, si a zis: “Pîna cînd vreti sa schiopatati de amîndoua picioarele? Daca Domnul este Dumnezeu, mergeti dupa El; iar daca este Baal, mergeti dupa Baal!” Poporul nu i-a raspuns nimic.” 1 Împarati 18: 21

Atît prin învatatura Vechiului Testament, cît si prin cea a Noului Testament, Biblia este foarte clara asupra modului în care ar trebui sa se arate angajamentul nostru fata de Domnul Isus Hristos.

În versetul de azi, Ilie întreaba poporul: “Pîna cînd vreti sa schiopatati de amîndoua picioarele?” Apoi descoperim în Iacov 1: 8 ca un om îndoielnic este “un om nehotarît si nestatornic în toate caile sale.” De asemenea în Apocalipsa 3: 15-16, Domnul Isus ne spune: “Stiu faptele tale: ca nu esti nici rece, nici în clocot. O, daca ai fi rece sau în clocot! Dar, fiindca esti caldicel, nici rece, nici în clocot, am sa te vars din gura Mea.”

Astazi vreau sa te întreb: “schiopatezi si tu de amîndoua picioarele?” Esti doar caldicel pentru Domnul? Te întreb acestea pentru ca daca tu afirmi ca Domnul Isus Hristos este Domnul vietii tale, atunci ar trebui sa îi închini Lui întreaga ta viata.

Decide azi sa nu te asemeni multor credinciosi care flirteaza cu lumea si cu idolii ei; ei sînt acei care doresc sa stea cu un picior în împaratia acestei lumi si cu celalalt în Împaratia lui Dumnezeu. Domnul Isus îti vorbeste foarte clar: El îti cere sa te decizi cu cine vrei sa fii, pentru ca nu poti servi la doi stapîni.

Îmi dau seama ca lucrul acesta te poate zdruncina, însa, gîndeste-te putin: pîna cînd oamenii lui Dumnezeu mai pot schiopata în ceea ce priveste credinta lor? Pîna cînd mai sovaim în privinta angajamentului pe care l-am luat fata de Domnul nostru?

Povestea lui Ilie îmi aminteste în mod constant de ceea ce poate face Dumnezeu prin aceia care îi sînt dedicati trup si suflet. Ilie este o marturie a ceea ce poate face un om a carui inima este predata în totalitate lui Dumnezeu. Un astfel de om vreau sa fiu si eu. Si cred ca si tu doresti acelasi lucru.

DOMNUL ISUS HRISTOS MERITA SA ÎI OFERI ÎNTREAGA TA VIATA. MERITA SA FIE DOMNUL TAU.

1 COMENTARIU

  1. Da, asa este,Domnul nostru Isus Hristos merita totul de la noi sa fim trup si suflet pentru El,caci numai la El este izbavire de pacate si viata vesnica.Domnul fie laudat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.