6 IULIE ATITUDINE. APETIT. ATINTIRE

0
54


“Ca niște prunci născuți de curând, să doriți laptele duhovnicesc și curat, pentru ca prin el să creșteți”
(1 Petru 2:2)

Când vine vorba de citirea Bibliei, Dr. Howard Hendricks arată trei lucruri de care trebuie să fim mereu conștient:

1) Atitudinea noastră. La fel cum un copilaș întinde mâinile după sticlă, tot așa trebuie să faci tu cu Scriptura. Un copilaș are nevoie de lapte pentru a-și întreține viața fizică, iar noi avem nevoie de Biblie pentru a ne susține din punct de vedere spiritual.

2) Apetitul nostru. Noi trebuie să tânjim după Cuvântul lui Dumnezeu. Este un gust care se cul­tivă. Când cineva îți spune: “Nu prea înțeleg mare lucru din Scriptură”, el face un comentariu despre el, nu despre Biblie! Psalmul 19:10 spune că Biblia este “mai dulce decât mierea, decât picurul din faguri”. Dar judecând după cum sunt unii dintre noi, nu vom știi niciodată acel gust. Există trei tipuri principale de studenți în ale Bibliei. Există tipul “medicamentul neplăcut”. Pentru el Cuvântul este amar, dar este bun pentru boala lui. Apoi există tipul “grăuntelui de grâu”. Pentru el, Scriptura este hrănitoare, dar uscată. E ca și cum ar mânca tărâțe. Și este și tipul “căpșuni cu frișca”. Ei nu reușesc să se sature de el. Cum au dobândit plăcerea aceasta? Hrănindu-se din abundență cu cuvântul”. Ei au cultivat ceea ce Petru descrie drept un apetit lacom pentru adevărul biblic. Care dintre cele trei tipuri ești tu?

3) Ațintirea privirii noastre. Scopul citirii Bibliei este “să creșteți”. Nu poți crește decât dacă cunoști, dar din păcate poți cunoaște și tot să nu crești. Biblia nu a fost scrisă pentru a ne satisface curiozitatea, ci pentru a ne ajuta să ne asemănăm cu chipul lui Hristos. Nu ca să ne facă mai deștepți, ci ca să ne facă mai asemănători cu Mântuitorul nostru. Nu ca să ne umple mintea cu fapte biblice, ci ca să ne transforme viața.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.