5 Iunie

0
65

“Doamne, Tu esti stînca mea, cetatuia mea, izbavitorul meu! Dumnezeule, Tu esti stînca mea, în care ma ascund, scutul meu, taria care ma scapa, si întaritura mea!” Psalmul 18: 2

Care sînt cauzele depresiei?

Daca privim cu atentie la stare depresiva a lui Ilie din capitolul 19 al cartii 1 Împarati putem descoperi cîteva din cauzele ce au stat la baza acestei stari:
• Frica. Ilie a auzit ca Izabela cauta sa îi ia viata si i-a fost frica. Conform lui Zig Ziglar, FRICA este echivalenta cu o falsa aparenta ce este considerata a fireala. Pentru a scapa de frica este bine sa ne calauzim dupa Cuvîntul lui Dumnezeu si nu dupa falsele aparente ale acestei lumi.
• Necredinta. Desi Ilie a trait minunile si lucrarea divina a lui Dumnezeu pe Carmel,  a permis necredintei sa-si faca loc în sufletul sau. El nu a avut credinta ca Dumnezeu va rezolva si acuzatiile Izabelei.
• Nerabdarea. Ilie a fugit înaintea lui Dumnezeu. A hotarît sa traiasca si sa moara dupa programul stabilit de el si nu dupa planul lui Dumnezeu, care îi putea oferi viata, putere si sanatate.
• Mîndrie. În timp ce statea în pestera, Ilie a strigat: “nu sînt mai bun decît parintii mei.” Oare de unde a avut el ideea ca e mai bun decît parintii sai?
• Compatimire. Lui Ilie îi parea rau de situatia în care se afla. Si-a privit problemele pe care le avea si negasind nici o solutie a alessa renunte la tot.

Iata formula ce duce la depresie: insulta + mînie x compatimire = depresie. Daca te vezi alunecînd spre un astfel de drum, te îndemn sa tragi frînele. Apoi încrede-te în Dumnezeu. Daca vei face aceste lucru, Domnul va deveni locul tau de scapare, refugiul tau, scutul tau, taria ta si salvarea ta.

DACA TE SIMTI CUPRINS DE DEPRESIE, FA-TI O ANALIZA A VIETII TALE. GASESTI CUMVA SEMNE ALE FRICII, NECREDINTEI SI NERABDARII ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.