4 Iunie

0
46

“El (n.r. Ilie)s-a dus în pustie unde, dupa un drum de o zi, a sezut sub un ienupar, si dorea sa moara, zicînd: “Destul! Acum, Doamne, ia-mi sufletul, caci nu sînt mai bun decît parintii mei.” 1 Împarati 19: 4

Poate ca si tu te simti ca Ilie”¦ În versetul biblic de astazi, îl descoperim pe Ilie atît de întristat încît s-a rugat Domnului sa îi ia viata.

Ce l-a adus pe Ilie în aceasta situatie? Ce te-a adus pe tine într-o astfel de stare emotionala?

Depresia poate sa apara chiar dupa o stare deosebit de înalta din punct de vedere emotional. Depresia l-a încercat pe Ilie exact dupa experienta pe care a avut-o pe muntele Carmel, unde s-a ridicat împotriva proorocilor lui Baal si a coborît foc din cer, dovedind ca Domnul este adevaratul Dumnezeu.

Imediat dupa aceasta reusita, Ilie a cazut. A cunoscut caderea spirituala, pentru ca si el, asemenea mie si tie, a devenit mai vulnerabil dupa ce a cunoscut o mare biruinta.

Datorita acestui fapt, Sfînta Scriptura ne îndeamna: “Fiti treji, si vegheati! Pentru ca potrivnicul vostru, diavolul, da tîrcoale ca un leu care racneste, si cauta pe cine sa înghita.” (1 Petru 5: 8)

Dupa acea victorie spirituala, Ilie era slabit din punct de vedere fizic, emotional si spiritual. De aceea, cînd a primit vestea ca Izabela îi dorea moartea,  a fugit sa-si scape viata.

Iata unde este raspunsul la întrebarea ridicata la începutul acestei meditatii: Ilie a ajuns în desnadejde si a dorit sa moara fiindca si-a întors ochii de la Dumnezeu. Nicaieri în Sfînta Scriptura nu ni se spune ca Dumnezeu i-a zis sa fuga în pustie. Atunci cînd s-a simtit amenintat, Iliea actionat dupa cum a crezut el ca va fi bine.

Sa nu-ti întorci privirile de la Dumnezeu, nici macar pentru o secunda. Daca ai trait nulte victorii spirituale, sa nu-ti lasi garda jos si sa începi sa actionezi pe cont propriu! Ciîncrede-te în Domnul la fiecare pas!

DACA AI TRAIT O VICTORIE SPIRITUALA, ADU-TI AMINTE CA ÎN ACESTE MOMENTE ESTI O TINTA BUNA PENTRU SATAN!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.