5 August

0
42

“Atunci Dumnezeu a rostit toate aceste cuvinte, si a zis: “Eu sînt Domnul, Dumnezeul tau, care te-a scos din tara Egiptului, din casa robiei. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.” Exod 20: 1-3

În pasajul biblic din aceasta zi observam ca în prima porunca, Dumnezeu ne arata care ar trebui sa fie prioritatea noastra: sa nu asezam nimic si pe nimeni mai presus de Dumnezeu!

Pentru întarirea acestui adevar, sunt patru lucruri importante pe care trebuie sa le stim cu privirela viziunea noastra asupra divinitatii si a relatiei pe care o avem cu El.

• Primul face referire la veridicitatea lui Dumnezeu. Dumnezeu este real. Dumnezeu exista! Multi oameni din zilele noastre si se poate ca printre acestia sa te numeri si tu, îsi traiesc viata ca si cum Dumnezeu nu ar exista. Dar El exista! Si mai important decît atît: ai si sansa de a-L cunoaste în mod personal. Ce adevar maret este acesta; nu-i asa?
• Al doilea lucru ne arata prioritatea lui Dumnezeu. Asa cum am citit în prima porunca, Dumnezeu ne cere sa îl punem pe El pe primul loc în toate domeniile vietii noastre.
• Apoi exista si libertatea data de Dumnezeu. Dumnezeul nostru ne-a eliberat în acelasi fel în care a facut-o si cu israelitii. Eram robiti de pacat, dar El ne-a eliberat din aceasta viata fara speranta, fara scop, fara pace, traita în singuratate. El ne-a izbavit chiar si de moarte, asigurîndu-ne libertatea pentru a-Lalege si a-L urma.
• Si ultimul lucru: personalitatea lui Dumnezeu. Dumnezeu nu este numai un Duh, sau numai o putere, ci este o persoana pe care o poti cunoaste prin Domnul Isus Hristos.

Daca vrei sa-l cunosti pe Domnul în mod personal, atunci trebuie sa te întorci la El cu supunere, sinceritate si în conformitate cu Sfînta Scriptura. Aceasta prima porunca este o confirmare si o declaratie asupra identitatii lui Dumnezeu. Este si cea mai importanta, pentru ca ne arata ca Dumnezeu exista si ca doreste primul loc în viata ta.

Da, exista Dumnezeu si tu îl poti cunoaste personal prin Domnul Isus Hristos!

DACA VREI SA-L CUNOSTI PE DUMNEZEU ÎN MOD PERSONAL, TREBUIE SA TE ÎNTORCI LA EL CU SUPUNERE, SINCERITATE SI ÎN CONFORMITATE CU CUVÎNTUL SFINTEI SCRIPTURI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.