4 August

0
43

“De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si se va lipi de nevasta sa, si se vor face un singur trup.” Geneza 2: 24

La începutul istoriei omenirii Dumnezeu a creat un model pentru casatorie: modelul divin!

În Geneza 2: 18, Cuvîntul lui Dumnezeu ne spune: “Nu este bine ca omul sa fie singur; am sa-i fac un ajutor potrivit pentru el.” Modelul divin pentru viata de familie este prezentat si în versetul din aceasta zi, care spune: “De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si se va lipi de nevasta sa, si se vor face un singur trup”.

Dumnezeu a dorit o singura sotie pentru Adam, de aceea a creat-o si apoi i-a daruit-o pe Eva. Femeia nu a fost un accident în cadrul creatiei, ci împlinirea unui plan divin, care semnifica un nou început. Iar unirea celor doi, Adam si Eva, reprezinta un legamînt permanent încheiat între cei doi oameni care au format prima familie.

Scopul lui Dumnezeu a fost ca un singur barbat si o singura femeie sa traiasca împreuna toata viata. Femeia are rolul de a fi un ajutor potrivit pentru sotul ei, de a fi un prieten cu care el sa poată coopera, comunica si conlucra. De aceea putem spune ca femeia a fost facuta pentru a-l completa si împlini pe barbat”¦

Dumnezeu i-a creat pe Adam si pe Eva sa fie transparenti si sinceri unul fata de celalalt si prin îngaduinta reciproca, sa se accepte în asa masura încît sa devina un singur trup, împartasind o dragoste intima, lipsita de orice fel de temere. Intentia lui Dumnezeu a fost ca Adam si Eva sa aiba o casnicie desavîrsita si o relatie perfecta, care sa ramîna pentru totdeauna. Fiindca cei doi urmau sa se iubeasca si sa se supuna unul altuia în dragoste, cred ca toate aceste principii biblice referitoare la casnicie sînt valabile si în zilele noastre.

Cu toate ca se poate sa crezi ca ai o casnicie buna, anumite îmbunatatiri sînt binevenite”¦ De aceea, as dori sa ai în atentie acest lucru: dragostea este asemenea unei gradini, în care trebuie sa cultivi, sa uzi ceea ce ai cultivat si apoi sa plivesti buruienile, pentru ca gradina vietii de familie sa arate frumos. Pentru ca o casnicie sa poata functiona, este nevoie de mult timp petrecut împreuna si de o dragoste si o daruire neconditionata”¦.

În aceasta zi vreau sa te îndemn sa-ti întemeiezi casnicia pe baza principiilor enumerate mai sus. Daca vei face lucrul acesta, în vremea ploilor si a furtunii, casnicia ta nu va fi afectata pentru ca este fundamentata pe Cuvîntul sigur si etern al lui Dumnezeu.

DRAGOSTEA ESTE CA O GRADINA PE CARE TREBUIE SA O CULTIVI SI SA O UZI PENTRU A DA ROADA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.