4 Octombrie

0
41

“Totusi în toate aceste lucruri noi sîntem mai mult decît biruitori, prin Acela care ne-a iubit.” Romani 8: 37

Nu simti cîteodata ca lupta ta spirituala este prea grea în cursul unei zile, sau ca trebuie sa înduri multe pîna sa poti trece cu bine peste o saptamîna? Apostolul Pavel este însa o marturie vie a faptului ca putem prospera în mijlocul vremurilor grele, fiindca ne încredem în Domnul.

Viata lui Pavel este un exemplu deosebit pentru noi. Asa cum citim în Sfînta Scriptura, el a îndurat greutatile vietii, abuzul, durerea si persecutia. Însa, nu a permis niciodata circumstantelor sa-l învinga. De fapt, toate încercarile prin care a trecut l-au întarit si mai mult facîndu-l un adevarat martor al lui Dumnezeu.

Stim cu totii ca viata poate fi grea uneori. Trebuie sa facem fata zi de zi presiunilor societatii si sa luptam împotriva stresului, a nesigurantei, a fricii si a anxietatii. Iar astfel de momente sînt inevitabile; nu-i asa?

Apostolul Pavel ne spune însa ca prin Isus Hristos putem trece peste orice încercare. Iar prin tot ceea ce a întreprins, el ne încurajeaza si pe noi sa luptam, pentru a iesi biruitori.

El ne spune în Romani 8: 28: “stim ca toate lucrurile lucreaza împreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume, spre binele celor ce sînt chemati dupa planul Sau.”Apoi, coninua si spune: “noi sîntem mai mult decît biruitori, prin Acela care ne-a iubit.”

Daca esti un urmas al Domnului Isus, atunci esti mai mult decît învingator! Esti un super-învingator!

Lucrul cel mai important pe care îl putem învata de la apostolul Pavel este ca un crestin triumfator începe prin a avea o atitudine victorioasa. Cu alte cuvinte, diferenta dintre o viata saraca din punct de cedere spiritualsi una bogata, este data de atitudine.

Pavel a avut o atitudine de neclintit. Chiar si atunci cînd era în lanturi în închisoare, el si-a pastrat o atitudine pozitiva, plina de bucurie si de nadejde. Toate acestea s-au întîmplat pentru ca apostolul Pavel stia ca si atunci cînd se afla în închisoare, el era de fapt liber. Traind aceasta libertate, el a putut sa spunaca este robul lui Isus Hristos si nu al Romei sau al circumstantelor si a putut sa cînte si sa îl laude pe Dumnezeu chiar si în închisoare. Tot din acelasi motiv, el a fost în stare sa scrie si aceste carti minunate ale Bibliei.

Pastrînd în atentie exemplul apostolului Pavel vreau sa te încurajez în acesta zi si sa-ti spun cadaca trebuie sa faci fata unor adversitati, daca ai probleme sau treci printr-o perioada de criza,  sa nu uiti ca în calitate de copil a luiDumnezeu, tu te afli sub puterea harului Sau. Da, poti face fata oricarei împotriviri si oricarui lucru, pentru ca Domnul e de partea ta!

DA UN IMPULS ATITUDINILOR TALE SI GÎNDINDU-TE LA CINCI LUCRURI PENTRU CARE AI PUTEA SA-I MULTUMESTI LUI DUMNEZEU CHIAR ÎN ACEASTA ZI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.