3 Octombrie

0
32

“De aceea, luati toata armatura lui Dumnezeu, ca sa va puteti împotrivi în ziua cea rea, si sa ramîneti în picioare, dupa ce veti fi biruit totul. Luati si coiful mîntuirii si sabia Duhului, care este Cuvîntul lui Dumnezeu. Faceti în toata vremea, prin Duhul, tot felul de rugaciuni si cereri. Vegheati la aceasta, cu toata staruinta, si rugaciune pentru toti sfintii..” Efeseni 6: 13; 17-18

Atunci cînd te gîndesti la Satan, îti imaginezi un personaj de desene animate, cu cornite si o coada ca o furca? Sau îl vezi ca pe un dusman puternic?

În vremea în care traim, tot mai multi oameni cred ca Satan nu exista si ca totul e o inventie umana! De aceea, în aceasta zi vreau sa te asigur ca diavolul nu este o nascocire a imaginatiei tale. El este real, iar dorintalui este aceea de a te distruge. Datorita acestui fapt, nu este bine sa încerci sa-l învingi prin propriile tale forte!

Diavolul este un maestru al înselaciunilor si lupta zi de zi sa îi tina pe oameni în întuneric și sa-i îndeparteze pe crestini de adevar. Calea cea mai des folosita pentru a realiza aceste lucruri este atacul împotriva mintilor noastre.

Este important pentru noi sa stim ca Satan încearca în permanenta sa ne atace prin gîndurile noastre. Cum?  Îti poate da momente de confuzie, de îndoiala, minciuni pe care ti le aseaza în minte, iar toate acestea ajung sa-ti influenteze comportamentul. Folosind aceasta strategie,  Satan a reusit sa desparta multi oameni de Dumnezeu.

Cu toate ca diavolul este o forta puternica, care se opune lui Dumnezeu, el nu va reusisa-l învingă niciodata pe Tatal nostru cel Ceresc.
Satan este o fiinta creata si spre deosebire de Dumnezeu, nu este atotputernic, atoatestiutor si nu poate fi peste tot în acelasi timp. Si mai mult, el a fost învins deja prin jertfa lui Isus Hristos la crucea de la Golgota.

Da, înca trebuie sa mai luptam împotriva lui, dar o facemcu siguranta faptului ca sfîrsitul lui va fi în mîinile Domnului. Cum putem lupta însa împotriva unui dusman spiritual pe care nu-l vedem?
În pasajul din Efeseni am citit despre armele spirituale pe care ni le da Dumnezeu pentru a putea iesi învingatori. Iar doua dintre cele mai importante arme de care ne putem folosi în aceasta lupta spirituala sînt: Cuvîntul lui Dumnezeu si rugaciunea.
Atunci cînd te afli în momente grele, strînge Scriptura în inima ta si fii credincios în rugaciune. Procedînd în acest fel, nu numai ca vei primi putere , ci vei permite cerului sa lupte împotriva diavolului pentru tine!

În mijlocul luptelor cu care te confrunti, tine minte ca Domnul Isus se roaga pentru tine. Nu fi descurajat de eforturile celui rau de a te distruge, ci atinteste-ti ochii la Isus si bucura-te de victorie!

FA EFORTUL DE A-TI ANTRENA MINTEA RUGÎNDU-TE SI CITIND SFÎNTA SCRIPTURA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.