31 Martie

0
49

“De aceea, noi nu cadem de oboseala. Si chiar daca omul nostru de afara se trece, totusi omul din launtru se înnoieste în fiecare zi.” 2 Corinteni 4:16

Apostolul Pavel ne face cunoscut ca mostenim o natura veche, ce defineste identitatea spirituala a fiecarei persoane înainte de a-L cunoaste pe Hristos. Atunci însa când credem în Hristos, prin înnoirea lucrata de Duhul Sfânt, capatam o alta identitate spirituala. Pentru toti cei ce sunt în Hristos, lucrurile vechi nu mai sunt, pentru ca prin credinta acestia au devenit o noua creatie.

Când Oliver Lodge a încercat sa scrie un nou catehism, s-a confruntat chiar de la început cu doua întrebari majore . Acestea au fost: ” cine suntem? Si ce-a însemnat cu adevarat caderea omului?

Încercând sa defineasca identitatea omului asa cum a fost creat de Dumnezeu si sa prezinte starea în care acesta a ajuns dupa caderea în pacat, Lodge a ajuns la urmatoarea concluzie: ” niciunul dintre noi nu mai suntem ceea ce am fost, dar putem fi mai mult decât la început, pentru ca prin credinta în moartea si învierea lui Hristos, suntem nascuti din Dumnezeu, devenind oameni noi, cu o identitate divina!

Te-ai întrebat vreodata, cine esti? Si dincolo de acest cort de lut, care îti este identitatea spirituala? Daca vrei sa fii ceea ce si Dumnezeu asteapta, nu pierde sansa ca prin credinta în Hristos, sa dobândesti aceasta noua natura.

Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa-mi deschid inima pentru Cuvântul Scripturii, pentru ca prin lucrarea Duhului Sfânt, sa pot ajunge asemenea Tie. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.