30 Martie

0
49

” De atunci încolo, Isus a început sa propovaduiasca si sa zica:”Pocaiti-va, caci Împaratia cerurilor este aproape.” Matei 4:17

Evanghelistul Matei, ne spune ca atunci cînd Domnul Isus a auzit ca Ioan a fost închis, a plecat în Capernaum si a locuit lînga mare, în tinutul lui Zabulon si Neftali. Numai de atunci încolo, Isus a început sa propovaduiasca si sa zica:”Pocaiti-va, caci Împaratia cerurilor este aproape.” Este mai mult decît o coincidenta faptul ca Domnul Isus si-a început misiunea Sa publica, numai dupa întemnitarea lui Ioan. El a desemnat acest fapt, a fi momentul în care.”Împaratia cerurilor este aproape “!

Un alt aspect subliniat de evanghelistul Matei, este faptul ca de la începutul misiunii Sale publice, Domnul Isus si-a ales ucenici. Pe cînd trecea pe lînga marea Galileei, Isus a vazut doi frati: “Simon si Andrei, care aruncau o mreaja în mare, pentru ca erau pescari.”

Fara sa fi purtat vreo discutie prealabila, Domnul Isus, li se adreseaza direct spunîndu-le: “Veniti dupa Mine si va voi face pescari de oameni”! Raspunsul celor doi fata de invitatia Domnului Isus, este uimitor: “Si-au lasat îndata mrejele si au mers dupa El.”

Mergînd mai departe Domnul Isus a vazut alti doi frati: “Iacov si Ioan; fii lui Zebedei, care îsi cîrpeau mrejele.” Domnul Isus i-a chemat si pe acestia. Desi pentru ei Domnul n-a mai facut nici o promisiune, evanghelistul Matei ne arata ca si raspunsul acestora a fost promt: ” au lasat corabia si pe tatal lor si au mers dupa El “.

Nu vi se pare raspunsul ucenicilor a fi o situatie ciudata? Cum, asa fara nici o discutie? Niciun:” ma voi mai gîndi la asta “!si-Ti voi da un raspuns dupa aceea? Sau, stii ceva Doame; daca vei trece mîine pe aici cu siguranta îti vom da raspunsul! Sau, nici nu-i nevoie sa te ostenesti si sa vii pîna aici, Te vom suna noi!

În atitudinea ucenicilor nu întîlnim însa niciunul dintre modurile noastre politicoase prin care deseori ne scuzam, sau spunem nu.

Dar oare nu poate fi cealalta extrema? Nu cumva acesti patru pescari au reactionat mecanic si impulsiv, fara a lua în considerare toti factorii? Raspunsul lor exprimat imediat, nu ilustreaza cumva naivitate si lipsa de maturitate în luarea deciziilor?

Nicidecum; prin raspunsul lor, ei dovedesc o ascultare imediata si deplina. Ei erau prinsi în planul de misiune al lui Dumnezeu alaturi de Hristos si fascinati de Domnul, au raspuns imediat, fara sa mai ia în consideratie nici un alt factor.

Ce raspuns ai da tu daca ai auzi aceiasi chemare? Poate ca Domnul ti-a vorbit deja în repetate rînduri si raspunsul tau de fiecare data a fost mîine. Astazi este însa timpul cînd trebuie sa raspunzi imediat.

Rugaciune: Doamne Isuse; iti multumesc pentru chemarea dragostei Tale, ajuta-ma sa înteleg misiunea pe care ma chemi s-o împlinesc, si da-mi putere sa raspund imediat. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.