31 Decembrie

0
59

” De alta parte stim ca toate lucrurile lucreaza împreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume, spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau.”

La sfârsitul fiecarui an, ne reamintim de evenimentele prin care am trecut si descoperind rostul acestora, încercam sa dam un calificativ pentru tot ceea ce ni s-a întâmplat.

Pentru a face însa o evaluare corecta, nu trebuie sa privim la ceea ce ni s-a întâmplat luând fiecare eveniment în mod individual, ci trebuie sa-l privim în ansamblu, pentru ca numai toate evenimente luate împreuna , formeaza întregul!

Am auzit o discutie dintre doi prieteni, care ilustreaza bine cât de diferita poate fi evaluarea umana fata de acelasi eveniment:

-“Teofil; am auzit ca ai zburat în California pentru sarbatoarea de Craciun ?” a întrebat pe unul dintre prietenii sai Irina . “Cred ca ai avut o vacanta minunata”; a continuat aceasta cu aprecierile!
– ” Mai degraba nereusita!” i-a raspuns foarte descumpanit Teofil . Cum as putea sa spun ca am avut o vacanta minunata, când am avut atâtea peripetii. Ajuns în aeroport am pierdut taxiul care trebuia sa ma duca la hotel!
– Ce trist; i-a raspuns Irina! Cu adevarat este foarte rau sa ti se întâmple asa ceva!
-Nu; n-a fost asa rau i-a raspuns Teofil, pentru ca am luat un taxi iar soferul a fost foarte dragut; mi-a dat toate informatiile de care aveam nevoie!
-Excelent! I-a raspuns atunci Irina .
-Nu; Irina. Aceasta optiune n-a fost una excelenta, pentru ca în timp ce ieseam din aeroport, s-a stricat cutia de viteze a taxiului.
-Îmi pare asa de rau, ia- raspuns din nou Irina. Este chiar foarte rau sa ti se întâmple asa ceva!
-Nu; i-a raspuns din nou Teofil. Asta n-a fost asa de rau, pentru ca masina a ramas blocata în marsarier.
-Oh ce bine! i-a raspuns iarasi Irina.
-Nu . N-a fost asa de bine a întrerupt-o Teofil; pentru ca soferul a hotarât sa conduca masina pâna la hotel, mergând cu spatele!
-Uau! a exclamat Irina. Asta-i excelent! Ce bine ca ai ajuns în sfârsit la hotel!
-N-a fost bine de loc Irina; pentru ca atunci când am ajuns la hotel, pentru numai câtiva kilometri, soferul mi-a cerut 160 de dolari!
-O suta saizeci de dolari! Ce coincidenta; a intervenit iarasi Irina. Aceasta-i exact suma ce ai primit-o ca prima de la servici.
-Adevart? a întrebat cu o mare curiozitate Teofil .
-Da! Uite cecul pe care l-am luat eu în locul tau!
-Excelent; a raspuns Teofil. Aceasta ma face sa spun ca am avut cu adevarat o vacanta foarte buna!

Aceasta conversatie ne arata ca numai atunci când privim întregul întelegem ca de fapt toate lucrurile lucreaza împreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu. În aceasta zi când încheiem un nou an, priveste la ceea ce ti s-a întâmplat în timpul trecut dintr-o perspectiva Divina, pentru ca sa poti vedea cum si pentru tine, toate lucrurile au lucrat spre bine.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; Iti multumesc ca m-ai purtat înca un an în carul Tau de biruinta, rânduind ca toate lucrurile sa-mi fie spre bine. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.