31 Decembrie

0
41

” Asa vorbeste Domnul , Împaratul lui Israel si rascumparatorul lui, Domnul Ostirilor : Eu sunt Cel dintîi si cel de pe urma, si afara de Mine, nu este alt Dumnezeu .” Isaia 44:6

O povestire fascinanta a circulat în zilele ce au urmat dupa sfîrsitul celui de-al doilea Razboi Mondial . Odata ce s-a auzit ca Hitler este mort, cel ce a ajuns a fi tinta Serviciilor Secrete ale Aliatilor, a fost comandantul Gestapoului: Heinrich Himmler.

Dupa caderea Germaniei, el si doi dintre adjutantii sai, au facut tot ceea ce le-a stat în putinta sa-si piarda identitatea. Ei s-au deghizat în membri ai politiei Germane. Deghizarea lui Himmler, era destul de reusita ; el si-a ras mustata si purta ochelari negri.

Avînd un orgoliu deosebit pentru hainele militare, n-a vrut sa accepte haine civile . De aceea a ales sa poarte uniforma unui sergent de politie. Himmler n-a stiut însa ca Serviciile Secrete ale Aliatilor , au primit ordin sa aresteze toti politistii începînd cu gradul de sergent. Putea sa scape , dar a fost prins ; pentru ca n-a vrut sa se coboare la statutul unui civil !

Ce diferenta poate fi între un civil si un sergent ? Pentru unii aceasta este cea mai mare diferenta din întreaga lume! A fi sergent ; este statutul ce-i face sa fie mîndri si sa se considere deosebiti.

Avem o parte a fiintei noastre careia nu-i place sa fie numarul doi. Todeauna vrea sa fie cea dintîi, si sa i se acorde prioritate. Toti cei care îl cunosc pe Dumnezeu stiu însa ca numai unul singur merita locul I ; acesta-I Dumnezeu.

Rug. Doamne Dumnezeule ; fii todeauna primul în viata mea si ajuta-ma în smerenie sa-ti recunosc aceasta autoritate . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.