01 Ianuarie

0
55

” Dumnezeu ma încinge cu putere si ma povatuieste pe calea cea dreapta . El îmi face picioarele ca ale cerbilor, si ma aseaza pe înaltimile mele.” Ps.18:32-33

Japonezii au un mod deosebit de numarare a anilor . Oridecîteori un nou împarat urca pe tron, numaratoarea anilor începe cu anul 1. De exemplu în anul 1989, împaratul japonez Hirohito , domnea deja de 63 de ani. De aceea în calendarul japonez era anul 63. Cînd Hirohito a murit, a fost instalat ca împarat la Japoniei Akihito . În acest fel anul 1990 pentru japonezi a fost anul 1 a lui Akihito iar anul 2006 este anul 16 al lui Akihito.

Acest fapt este valabil si pentru crestini, deoarece venirea Domnului Isus a adus o noua numaratoare a anilor. William Barclay, un vestit comentator biblic , a cuprins acest adevar în declaratia :”numarul anilor înscrisi în calendar, ne arata ca venirea Domnului Isus, a facut ca istoria sa aiba un nou început!” De aceea anul pe care îl începem nu este anul 1 si nici 100 sau 1.000, ci anul Domnului 2006 ! Domnul Isus este pe tron , de aceea putem începe un nou an al Domniei Lui.

Pentru încadrerea în istorie a anului pe care îl începem, folosim notificarea A.D. (Anul Domnului). Desi se foloseste aceasta notificare, pentru multi anul capata o alta semnficatie: îi spun Anul Domnului, dar acestia îsi petrec zilele traind pentru ei însisi,pentru lumea de aici sau pentru pacat. Pot avea cu adevarat un An al Domnului , numai cei în viata carora domneste Hristos si care în fiecare zi traiesc pentru cauza Împaratiei lui Dumnezeu, împlinind voia lui Dumnezeu.

Rug. Doamne Dumnezeule; în acest timp de nou început, ajuta-ma sa ma încred în Tine, sa te urmez cu credinciosie si sa te las sa domnesti în viata mea , pentru ca anul în care am pasit sa fie anul Tau . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.