31 August

0
41

” El a înaltat taria poporului Sau: iata o pricina de lauda pentru toticredinciosii Lui, pentru copiii lui Israel, popor de lânga El. Psalmul 148:14

În primavara anului 1608, colonistii din Jamestown , Virginia, au anuntatprin toate mijloacele media din acea vreme, ca în tinutul lor au descoperitun mare zacamânt aurifer; cel putin aceasta a fost constatarea lor la primavedere.

Entuziasmati de aceasta descoperire, colonistii au abandonat toatecelelalte activitati. N-au mai cultivat pamântul, si nici nu si-au maiconstruit case, pentru a avea un adapost pentru iarna.

Au descoperit aurul si s-au dedicat toatal pentru a sapa, a spala si astrânge metalul pretios. Pentru ca au fost preocupati doar pentru a strângetot mai mult aur, colonistii nici n-ar fi supravetuit, daca indienii nule-ar fi dat de mâncare.

Desi la sfârsitul verii, ei au reusit sa trimita în Anglia un vaporîncarcat pâna la refuz cu metalul pentru care au trudit zi si noapte, înmomentul când toti asteptau sa fie bogati, li s-a comunicat însa cametalul pe care l-au adunat cu atâta sacrificiu, era de fapt pirita,  supranumita si aur fals.

Pentru colonistii din Jamestown, acest aur fals n-a fost numai o marepacaleala dar si o lectie foarte severa pe care n-au uitat-o toata viata. Einu si-au putut ierta marea greseala, pentru ca pacaliti de metalul caresemana cu aurul, au abandonat toate celelalte responsabilitati , ajungândchiar în punctul de a-si pierde viata.

Aceasta întâmplare nu-i oare si modul în care multi oameni din zilelenoastre îsi petrec viata Si astazi sunt multi care îsi investesc toatedarurile si toate resurseledoar pentru a strânge aur fals!

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; iarta-ma ca de atâtea ori am strâns gunoaie, crezândca adun aur curat. Pentru ca sa nu mai trudesc în zadar, ajuta-ma ca prinTine, sa gasesc adevaratele comori. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.