30 Septembrie

0
31

” Nu judecati, si nu veti fi judecati; nu osânditi, si nu veti fiosânditi; iertati, si vi se va ierta. Dati si vi se va da; ba înca vi seva turna în sân o masura buna, îndesata, clatinata care se va varsa pedeasupra . Caci cu ce masura veti masura, cu aceea vi se va masura.” Luca6:37-38

În timp ce se întorcea spre locul sau, cu o punga de pop-corn în mâna, unsuporter al unei echipe de baschet, s-a îndreptat spre o doamna care eraasezata chiar pe primul scaun din rând si a întrebat-o: “v-am calcat cumvape picior, atunci când am iesit afara?”

Crezând ca suporterul doreste sa-si ceara iertare, femeia i-a raspunszâmbind:” Da domnule; chiar asa s-a întâmplat!”

Multumesc; i-a raspuns suporterul. Acum stiu ca acesta este rândul undeeste si locul meu!

Acesta este un raspuns surprinzator, pentru ca asteptarea fiecaruia dintrenoi este ca atunci când cineva ne-a gresit, sa ni se ceara scuze. Aceastaatitudine, este însa din ce în ce mai rara. În urma unei statistici s-aconstatat ca mai putin de 50% din situatiile în care cineva a gresit, aceapersoana îsi cere iertare.

În aceasta zi, Domnul Isus ne spune: “Iertati si vi se va ierta!” Dacacineva v-a gresit astazi, iertati-l indiferent daca îsi va cere, sau nu-siva cere iertare.

Când Simon Petru a auzit acest îndemn exprimat prima data, a încercat sa seasigure de câte ori ar trebui sa-l puna în practica. De aceea a întrebat peÎnvatatorul sau: “Doamne daca un membru din biserica îmi greseste mereu, decâte ori ar trebui sa-l iert; de sapte ori?”

Nu de sapte ori, i-a raspuns Domnul; ci de saptezeci de ori câte sapte!”

Esti pregatit sa pui în practica aceasta masura?

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; pentru ca m-ai iertat fara masura, ajuta-ma astazisa-i pot ierta în acelasi fel pe toti cei ce mi-au gresit. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.