01 Octombrie

1
41

” Si dragostea nu sta în faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptulca El ne-a iubit pe noi, si a trimis pe Fiul Sau ca jertfa de ispasirepentru pacatele noastre.” I Ioan 4:11

Raspunsul nostru fata de dragostea lui Dumnezeu, trebuie sa fie exprimatprintr-o încredere deplina. O persoana care se stie iubita, se încrededeplin în persoana care îi ofera acea dragoste.

Pentru ca Dumnezeu Si-a aratat dragostea fata de noi în mod desavârsit peGolgota, de aceea crucea a devenito parte importanta a vietiicrestine.

Cu câtiva ani de zile în urma, într-un articol publicat în revista”Psychology Today”, era mentionat faptul ca un american aflat în jurulvârstei de 30 de ani, este de 10 ori mai deprimat decât a fost tatal sau side 30 de ori mai mult decât bunicul sau, aflati la aceeasi vârsta.

Aceasta depresie este cauzata de faptul ca în aceasta lume secularizata, numai simtim ca suntem iubiti. Tot mai multi cred astazi ca viata lor estefara semnificatie, simtindu-se singurui si izolati.

În acelasi articol se scria ca acum traim într-o era a anxietatii. Înmomentul în care simtim ca nu mai suntem iubiti, viata noastra se umple cuanxietate si teama. Aceasta experienta scria psihologul Erickson, autorulacestui articol, este cauzata de faptul ca am esuat în cel mai elementardomeniu al vietii noastre: “încrederea!” Cum poti sa mai ai încredere încineva, atunci când simti ca nu mai esti iubit ?

Dragostea lui Dumnezeu este cea care ne va ajuta sa dobândim însa aceastaîncredere, scapând astfel de anxietate.

Rugaciune: Doamne Isuse; stiind ca ma iubesti, ajuta-ma sa ma încred în deplinîn Tine, pentru ca în aceasta zi sa pot trai fara anxietate si teama. Amin.

1 COMENTARIU

  1. Ce minunat ca Tatal ne ofera sprijinul Sau neconditionat vizavi de faptul ca vrasmasul ne sopteste tot mai intens ca totul este zadarnic si degeaba ne adunam toate resursele sa luptam ,ca totul este in zadar.O adevarata consolare sa stii ca si alti oameni trec prin asa ceva si nu sunt eu chiar in pragul nebuniei.Tatal sa va rasplateasca pt osteneala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.