30 Octombrie

0
33

” ..nu te teme, caci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, caci Eusunt Dumnezeul tau; Eu te întaresc, tot Eu îti vin în ajutor. Eu tesprijinesc cu dreapta Mea biruitoare.” Isaia 41:10

Cineva a facut faimoasa afirmatie: ” nu-i nimic gata, pâna nu-i gata!” (sau”nu s-a terminat nimic, pâna când nu s-a încheiat totul!”)

În mijlocul acestei lumi, tot mai multi oameni traiesc un esec continuu,  având simtamântul ca sunt învinsi si respinsi. Acesti oameni sunt mereudescurajati , nemultumiti de ei însisi, de familia lor si posibil chiar side Dumnezeu.

Nimeni n-ar trebui însa sa ramâna în aceasta stare, pentru ca niciodata nu-iprea târziu pentru un nou început. Chiar si pentru cei aflati în aceastarobie a trecutului, exista o putere care poate aduce descatusarea. Planullui Dumnezeu pentru noi este chiar mai mare decât ni-l putem imagina. Sa ne gândim pentru o clipa la apostolul Pavel. Prin slujirea sa, el a atinsmai multe inimi decât oricare alt om din mijlocul acestei lumi (afara deHristos).

Înainte însa de a-L cunoaste pe Hristos, Pavel a fost un persecutor albisericii. A fost prezent la executia lui Stefan, fiind o parte activa aacelui eveniment. Nu numai ca si-a dat consimtamântul pentru omorârea luiStefan, dar a si pazit hainele celor ce-l împroscau cu pietre.

Datorita acestui fapt, Pavel putea sa fie coplesit de povara vinovatiei sauînlantuit de resentimente. Cu toate aceastea el a trait însa o eliberaredeplina, pentru ca în viata sa a avut loc o schimbare profunda. A ajuns plinde entuziasm si s-a devotat deplin lucrarilor ce-i stateau înainte, fiindcaa scapat de trecut. Daca te îndoiesti ca mai poti face ceva în viitor, ia înconsiderare experienta traita de apostolul Pavel. Din cel mai marepersecutor, acesta a ajuns sa fie cel mai înfocat slujitor al lui Hristos,  pentru ca a scapat de robia trecutului .

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa traiesc o viata de biruinta,  împlinind cu credinciosie si daruire tot ceea ce mi-ai încredintat. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.