30 Octombrie

0
31

” ..nu te teme, caci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, caci Eu sunt Dumnezeul tau; Eu te întaresc, tot Eu îti vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare.” Isaia 41:10

Cineva a facut faimoasa afirmatie : ” nu-i nimic gata, pâna nu-i gata!” (sau “nu s-a terminat nimic, pâna când nu s-a încheiat totul!”)

În mijlocul acestei lumi, tot mai multi oamenitraiesc un esec continuu, având simtamântul ca sunt învinsi si respinsi. Acesti oameni sunt mereu descurajati , nemultumiti de ei însisi, de familia lor si posibil chiar si de Dumnezeu.

Nimeni n-ar trebui însa sa ramâna în aceasta stare, pentru ca niciodata nu-i prea târziu pentru un nou început. Chiar si pentru cei aflati în aceasta robie a trecutului, exista o putere care poate aduce descatusarea. Planul lui Dumnezeu pentru noi estechiarmai mare decâtni-l putem imagina.

Sa ne gândim pentru o clipa la apostolul Pavel. Prin slujirea sa, el a atins mai multe inimi decât oricare alt om din mijlocul acestei lumi (afara de Hristos).

Înainte însa de a-L cunoaste pe Hristos, Pavel a fost un persecutor al bisericii.  A fost prezent la executia lui Stefan, fiind o parte activa a acelui eveniment. Nu numai ca si-a dat consimtamântul pentru omorârea lui Stefan, dar a si pazit hainele celor ce-l împroscau cu pietre.

Datorita acestui fapt, Pavel putea sa fie coplesit de povara vinovatiei sau înlantuit de resentimente. Cu toate aceastea el a trait însa o eliberare deplina, pentru ca în viata sa a avut loc o schimbare profunda. A ajuns plin de entuziasm si s-a devotat deplinlucrarilor ce-i stateau înainte, fiindca a scapat de trecut. Daca te îndoiesti ca mai poti face ceva în viitor, ia în considerare experienta traita de apostolul Pavel. Din cel mai mare persecutor, acesta a ajuns sa fie cel mai înfocat slujitor al lui Hristos, pentru ca a scapat de robia trecutului .

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa traiesc o viata de biruinta, împlinind cu credinciosie si daruire tot ceea ce mi-ai încredintat. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.