30 Martie

0
40

” O alta parte a cazut în pamînt bun si a dat roada: un graunte a dat o suta, altul saizeci si altul treizeci. ” Mat. 13:8

Sunt unii oameni a caror viata este plina de semnificatie pentru altii . Senatoarea Barbara Jordan, poate fi numita printre acestia. Ea a avut o cariera deosebita. A fost prima femeie si singura persoana de culoare, care a reprezentat statul Texas în Senatul American. Cînd ea a intrat în politica , a trebuit sa lupte cu o multime de atitudini gresite , ce faceau viata politica un razboi continu.

Respectînd pe toti senatorii indiferent de partidul din care acestia faceau parte, sprijinind justitia si pastrînd o deosebita conduita morala, a cîstigat respectul tuturor.
Exemplul ei a fost o puternica marturie pentru altii . O fetita dintr-o familie de negri observîndu-i viata si trairea de fiecare zi, a încercat sa traiasca pastrînd aceleasi principii. Urmîndu-i exemplul, acea fetita a ajuns sa fie presedinta Colegiului Smith din SUA.

Avem nevoie de modele: Un judecator a locuit într-o comunitate linistita de la periferia orasului Dallas. Cînd acesta a murit, serviciul de înmormîntare s-a tinut în casa în care acesta si-a petrecut viata. La serviciul de înmormîntare au fost atîtea flori , încît au trebuit doua masini ca sa le încarce si sa le duca la cimitir.

În timp ce florile erau încarcate în masini, un vecin s-a întors spre unul dintre servitorii ce a lucrat multa vreme în gospodaria judecatorului si i-a spus : “judecatorului i s-au adus multe flor; nu-i asa “? Da domnule i-a raspuns servitorul, dar cred ca stiti ca el a plantat semintele pentru aceste flori ale recunostintei, toata viata !

Ce seminte plantam ? Ce vom primi la sfîrsit, tinînd cont de ceea ce am plantat ?
Ce ar trebui sa facem ca sa plantam “Samînta Cuvîntului lui Dumnezeu ” care sa aduca flori si roada pentru Împaratia lui Dumnezeu ? Sunt întrebari la care ar trebui sa raspundem acum, daca dorim sa avem roada la sfîrsit .

Rug. Doamnezeul pacii ; ajuta-ma sa seman samînta dragostei si-a adevarului, ca roadele neprihanirii sa creasca tot mai mult iar Împaratia ta sa se largeasca .Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.