„Să nu aibă despre sine o părere mai înaltă decât se cuvine” (Romani 12:3)

Un alt lucru care te va împiedica să-i slujești pe ceilalți este Aroganta. Ceea ce cred și simt ceilalți nu contează pentru tine. Oamenii aroganți rareori ajung la un numitor comun cu ceilalți. Ei nici nu cred că ar trebui, deoarece după propria lor părere trăiesc în sfere mai înalte și nu trebuie să se coboare la nivelul nimănui. Ei se așteaptă ca lumea să vină la ei.

Judecătorul Louis D. Brandeis a remarcat: „Nouăzeci la sută din controversele serioase care apar în viață rezultă din neînțelegere. O persoană nu știe faptele celeilalte persoane, sau nu i se par importante și nu îi apreciază punctul de vedere”.

Vechiul cântec al formației Beatles are meritul său: „Mă descurc cu puțin ajutor din partea prietenilor”. E ridicol ca cineva să creadă că deține toate răspunsurile.

Asemenea oameni pot deveni doctrinari, înguști la minte și aroganți, ascultându-și doar propriile gânduri și ignorând sfaturile și sugestiile altora.

Când obiectivul tău principal este să-ți găsești argumente pentru propriul tău punct de vedere, oamenii îți vor întoarce spatele dacă ai o atitudine de tipul „cum vreau eu sau deloc”. Pentru a-i câștiga, trebuie să fii dispus să zidești o relație.

Există o legătură între „liniște” și „ascultare”. Relațiile se întăresc atunci când îi asculți pe oameni, când îi iubești, când te interesezi de ei și când în urma întâlnirii cu tine se simt mai bine decât înainte. „Să asculte însă și înțeleptul, și își va mări știința, și cel priceput, și va căpăta iscusință” (Proverbe 1:5)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.