30 Iulie

0
41

” deci, ce am vazut si am auzit, aceea va vestim si voua, ca si voi sa aveti partasie cu noi. Si partasia noastra este cu Tatal si cu Fiul Sau, Isus Hristos. Si va scriem aceste lucruri pentru ca bucuria voastra sa fie deplina.” 1 Ioan 1:3-4

Oamenii zilelor noastre nu mai stiu sa se bucure. De aceea chiar si atunci cand merg la spectacole de varietati, bucuria le este retinuta.

Aceasta situatie este cauzata de faptul ca am pierdut bucuria launtrica. Pentru ca oamenii au ajuns sa se bucure astazi, mai mult de situatii si factori externi care le sunt favorabili, si care sunt din ce în ce tot mai rari, de aceea si motivele bucuriei lor sunt tot mai putine.

Domnul Isus ne spune însa ca adevarata bucurie vine din interior, este o bucurie a inimii, este vesnica si nu poate fi influentata de împrejurari.

Vorbind despre Împaratia lui Dumnezeu, Domnul Isus arata ca acesta înseamna în acesta vreme, domnia lui Hristos în inima unei persoane. Cand cineva a ajuns sa traiasca aceasta experienta, a gasit si secretul bucuriei adevarate.

Dupa ce a descris cu multe detalii o persoana care obisnuia sa rada zgomotos, scriitorul Mark Twain, a afirmat ca acest rîs aduce bani în portofelul persoanei care îl împartaseste, pentru ca aceasta va face economie prin mai putine consultatii medicale si medicamente cumparate. Rasul îi tine departe pe medici si reduce numarul medicamentelor, pentru ca aduce sanatate si vitalitate.

Daca o inima vesela si un ras zgomotos au efecte benefice asupra fiintei umane, cu cat mai mult vor gasi o vindecare a ranilor spirituale, cei ce au gasit adevarata bucurie.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa-mi gasesc adevarata bucurie în Tine si sa te slujesc cu o inima vesela în fiecare zi. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.