31 Iulie

1
39

“Ramaneti dar tari, si nu va plecati iarasi sub jugul robiei.” Galateni 5:1

Cu siguranta ca fiecare dintre voi cei care cititi aceste randuri, ati avut cel putin un moment în viata, cand a trebuit sa faceti o pictura. Nu-i asa ca v-a fost greu sa alegeti culoarea pe care s-o folositi pentru a-i picta pe oameni?

Cu multi ani în urma, în Egipt, era însa o regula foarte stricta în folosirea culorilor, pentru ca fiecare culoare avea un simbol specific.

De exemplu, barbatii si femeile libere, erau pictati în rosu. Barbatii într-un rosu mai închis, iar femeile într-un rosu mai deschis. Pasarile care zburau pe cer erau pictate în albastru, iar cele de pe pamant erau pictate în verde.

În unele picturi, gasim însa si oameni pictati în galben. Stiti ce înseamna aceasta culoare? Oamenii pictati în galben, erau prizionerii. Pentru ca în aceste picturi primitive, prizionerii erau pictati în galben, tot cei ce priveau acele picturi puteau sa spuna foarte repede, cine erau oamenii liberi si cine erau cei întemnitati.

Versetul biblic de astazi ne vorbeste despre adevarata libertate. Biblia ne spune ca am fost prizioneri ai pacatului si din punct de vedere spiritual puteam fi pictati în negru. Dumnezeu ne-a adus însa izbavirea si prin Hristos am devenit oameni liberi, de aceea din punct de vedere spiritual, acum putem fi pictati în alb.

Traiesti deplin în aceasta zi aceasta libertate; sau daca ar trebui sa-ti pictezi din punct de vedere spiritual propria viata, ar trebui sa folosesti culoarea gri?

Adevaratii credinciosi nu mai traiesc însa în sfera neagra a pacatului, si nici în cea gri, a lucrurilor amestecate, ci în lumina alba a neprihanirii.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; pentru ca am gasit adevarata eliberare în Tine, ajuta-ma sa nu ma mai întorc sub jugul robiei pactului și sa traiesc în fiecare zi o libertate deplina, umbland în neprihanire. Amin.

1 COMENTARIU

  1. Israelitii , cand au scapat din robia egipteana , nu stiau sa se comporte ca oameni liberi si unii chiar vroiau sa de intoarca la muraturile de acolo cu pretul sclaviei ; si romanii dupa revolutie cu greu se pot raporta la alt stil de viata.
    Noi care am facut legamantul de credinta cu Dumnezeu e necesar sa traim ferindu-ne de pacat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.