30 Ianuarie

0
49

” Fariseii care erau iubitori de bani , ascultau si ei toate lucrurile acestea, si îsi bateau joc de El . Isus le-a zis : ” Voi cautati sa va aratati neprihaniti înaintea oamenilor , dar Dumnezeu va cunoaste inimile; pentruca ce este înaltat între oameni , este o urîciune înaintea lui Dumnezeu.” Luca 16:14-15

În timpul misiunii Sale în mijlocul acestei lumi, Domnul Isus a petrecut foarte mult timp în discutie cu fariseii. În multe aspecte ale vietii lor Domnul Isus n-a fost deacord cu ceea ce ei faceau de aceea i-a condamnat public.

Ceea ce Domnul Isus a condamnat în comportamentul fariseilor a fost faptul ca ei erau concentrati asa de mult la ritualuri si la forma exterioara de împlinire a Legii , încît au pierdut semnificatie ei launtrica, care i-ar fi condus la ascultare si supunere fata de Dumnezeu. A mînca avînd mîinile curate era un lucru foarte bun, dar a avea o inima curata era mult mai de preferat. De aceea Domnul Isus i-a acuzat ca ei curata doar partea de afara a blidului, pe cînd partea launtrica ramîne murdara.

În zilele în care se mai întîlnea o mare discriminare a persoanelor de culoare, o fetita a unei familii de negri care s-a mutat într-un alt oras, a trebuit sa mearga la o scoala a albilor. Ca sa ajunga la noua scoala ea a trebuit sa fie însotita si aparata de politie. În timp ce împreuna cu acestia, fetita se îndrepta spre scoala, un grup de parinti ai copiilor care au fost lasati deja în clase, au început sa se manifeste violent scuipînd-o.

Cînd fetita a ajuns în fata usii scolii, în loc sa paseasca repede înauntru pentru a scapa de injurii, ea s-a întors spre cei ce o condamnau fara vre-un motiv si-a început sa se roage pentru ei.

Un reporter care a auzit despre acesta atitudine, a venit sa o interogheze ,întrebînd-o : ” Înainte de-a intra în scoala, te-ai rugat pentru cei care te scuipau ; cum de-a fost posibil ?

Fara sa mai astepte o alta întrebare , ferita i-a raspuns : “Înainte de a pleca la scoala, mama mi-a spus ca atunci cînd oamenii ma vor ocarî si se vor purta rau cu mine , sa nu le raspund asa cum ei o fac, ci sa ma rog pentru ei asa cum si Domnul Isus s-a rugat pentru cei ce L-au scuipat !”

Preteni ; aceasta-i marturia unei inimi curate !

Rug. Doamne Isuse ; nu ma lasa sa ramîn doar la forme si ritualuri; ci ajuta-ma sa pot avea o inima curata pentru ca launtrul vietii mele sa-ti fie pe plac . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.