29 Ianuarie

0
53

” Domnul a trimis un peste mare sa înghita pe Iona, si Iona a stat în pîntecele pestelui trei zile si trei nopti” Iona 1:17

Iona a fost un profet caruia Dumnezeu i-a poruncit sa mearga într-o calatorie misionara la Ninive, unde sa predice Evanghelia. El n-a vrut însa sa se conformeze chemarii lui Dumnezeu. Ninive era o cetate pagîna cu o reputatie proasta. Ninivenii nu erau genul de oameni pe care Iona si iar fi dorit sa conlucreze.

De aceea s-a hotarît sa se îmbarce pe o corabie si sa mearga la Tars, la cealalta extrema cît mai departe de Ninive, pentru ca Domnul sa nu-l mai poata gasi.

În timpul acestei calatorii, Iona avea sa înteleaga ca nu-i usor sa te ascunzi de Dumnezeu si sa scapi de responsabilitatea misiunii încredintate.Cînd o furtuna puternica a învaluit corabia, si cei mai iscusiti marinari au ajuns sa fie terifiati si fara nici o speranta de salvare.

În timpul furtunii, Iona a înteles ca Dumnezeu este suparat din pricina neascultarii lui, de aceea a cerut marinarilor sa-l arunce în apa, pentru ca furtuna sa se opreasca . Cînd marinarii au împlinit ceea ce li se ceruse , minunea anuntata de Iona s-a înfaptuit .

Ne-am astepta ca acesta sa fie sfîrsitul pentru Iona ; nu-i asa ? N-a fost sa fie !

Desi Iona si-a dorit mai degraba sa moara decît sa mearga în misiune, Dumnezeu nu renunta la planurile Sale. Asa ca un peste mare trimis de Dumnezeu, l-a înghitit pe Iona. Trei zile si trei nopti petrecute în pîntecele pestelui, au fost pentru misionarul neascultator un timp deosebit de cercetare , pocainta si rugaciune. În aceasta vreme Iona a hotarît ca daca Dumnezeu îi va mai acorda o sansa este gata sa mearga chiar si la Ninive. El a considerat ca a merge misionar la Ninive , acum este mai de preferat decît a ramîne în pîntecele pestelui.

Ascultîndu-i rugaciunea, Dumnezeu i-a daruit lui Iona înca o sansa. De aceea Iona trebuia sa slujeasca nu din obligatie, ci din dragoste si cu multa recunostinta.Desi în urma experientelor prin care a trecut , Iona s-a pocait de neascultarea lui , viata i-a ramas la fel. În loc sa-si împlineasca slujba cu bucurie, în timpul misiunii din Ninive ,Iona a dovedit aceiasi atitudine de superficialitate , nemultumire si rautate. El dorea mai degraba sa vina judecata lui Dumnezeu peste cetatea Ninive , decît sa-i vada pe acei pacatosi care s-au pocait , izbaviti si ramasi în viata.

Si tie Dumnezeu ti-a oferit o a doua sansa în Hristos . Profiti de aceasta oportunitate slujindu-l pe Dumnezeu cu recunostinta si bucurie ?

Rug. Doamne Dumnezeule ; iarta-ma de neascultarea mea si da-mi întelepciune sa stiu sa folosesc cea de-a doua sansa. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.