30 August

1
37

” Cand a auzit Isus aceste vorbe, i-a zis: ” Îti mai lipseste un lucru: vinde tot ce ai, împarte la saraci, si vei avea o comoara în ceruri. Apoi, vino si urmeaza-Ma.” Luca 18:22

Multi oameni din zilele noastre, au ajuns sa fie bogati din punct de vedere material. Acum avem papusi de firma pentru fiecare copil, nu din carpe cum aveau parintii nostri. Avem computere si jocuri electronice, nu cercuri si bete la fel cu acelea cu care se jucau cei ce ne-au crescut.

Acum frigiderele si camarile ne sunt pline si adapostesc bunatati la care parintii nostri nici n-au visat, iar numarul milionarilor creste în fiecare zi.

Suntem asa de bogati, încat lucrurile materiale au ajuns sa fie o problema spirituala, iar banii au ajuns sa puna în umbra adevaratele valori. În goana pentru a-i castiga, multi oameni au renuntat la somn, sanatate, biserica si sunt în pericol chiar sa-si piarda si vesnicia.

În aceasta situatie a fost si tanarul bogat despre care ne vorbeste textul biblic de astazi. Cand a fost pus sa aleaga între vesnicie si lucrurile materiale, acesta a ales comorile pe care le-a strans, pentru ca avea inima lipita de ele.
Nu-i nimic gresit sa ai multe valori materiale; marea problema apare atunci cand ti-ai lipit inima de ele si ai ajuns sa te încrezi în ceea ce acestea îti pot oferi.

De ce-ti este lipita inima: de lucrurile de aici, sau de cele de dincolo?

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; nu lasa ca lucrurile acestei lumi sa ma împiedice sa primesc slava împaratiei pe care mi-ai pregatit-o. Amin.

1 COMENTARIU

  1. Mantuirea nu se castiga cu bani! Ea este daruita, fara bani si fara plata. Dar e primita de omul cu suflet, nu cu punga!!

    Bogatul a plecat cu punga plina, singur si cu sufletul gol.

    Si nu mai spun ca Isus a saturat multimile care il urmau prin imnultirea painilor si pestilor, fara bani si fara plata.

    Daca vrei sa urmezi un exemplu in viata…. iti alegi una din cele doua ipostaze!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.