29 August

0
32

” Atunci Împaratia cerurilor se va asemana cu un om, care, cand era sa plece într-o alta tara, a chemat pe robii sai si le-a încredintat avutia sa. Unuia i-a dat cinci talanti, altuia doi, si altuia unul: fiecaruia dupa puterea lui; si a plecat.” Matei 25:14-15

Domnul Isus este interesat de modul cum ne folosim timpul. Ca sa ne ajute sa întelegem aceasta, El ne-a prezentat pilda stapanului care înainte ca sa plece într-o alta tara, a lasat toata responsabilitatea asupra proprietatilor sale, slujitorilor sai. Pentru ca acestia nu stiau ziua în care stapanul urma sa se întoarca, aveau datoria sa pastreze casa pregatita în orice vreme.

Haidem sa ne întrebam ce-am fi facut noi în loculacestor slujitori. Dupa ce a plecat stapanul, acestia au fost în fata unei mari hotarari; nu-i asa? Ei puteau sa spuna: ” daca pisica nu-i acasa, atunci soarecii pot sa joace pe masa!” Si sa petreaca de dimineata pana seara. Sau luandu-si în serios responsabilitatile sa lucreze cu credinciosie, aranjand toate lucrurile, în asa fel încat atunci cand stapanul se va întoarce, totul sa fie la locul lui!

Daca la varsta noastra am alege cea de- a doua alternativa, haideti sa ne gandim cum procedeaza adolescentii atunci cand le pleaca parintii în concediu.  Scapand de supravegherea parintilor, multi adolescenti pregatesc distractie dupa distractie si petrecere dupa petrecere, nadajduind ca vor reusi sa puna totul în ordine înainte ca parintii sa se întoarca.

Ce credeti ca ar gasi acasa acesti parinti daca s-ar întoarce din concediu înainte de ziua care a fost anuntata? Dar ce ar gasi Hristos în viata si familia ta daca s-ar întoarce astazi?

Pentru ca nu stim ziua în care El are sa vina, este întelept sa pastram zilnic toate lucrurile din viata noastra în curatie si ordine, pentru ca venirea Lui sa nu ne fie o mare surpriza.

Rugaciune: Doamne Isuse; pentru ca ai mai adaugat o zi la lungimea vietii mele, ajuta-ma s-o traiesc lucrand pentru împaratia Ta si pregatindu-ma pentru întalnirea cu Tine. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.