31 August

0
34

“Cât de mult iubesc Legea Ta! toata ziua ma gândesc la ea. Poruncile Tale ma fac mai întelept decât vrajmasii mei, caci totdeauna le am cu mine. Sunt mai învatat decat toti învatatorii mei, caci ma gandesc la învataturile Tale. Am mai multa pricepere decat batranii, caci pazesc poruncile Tale.” Psalmul 119:97-1
Da-mi voie sa-ti pun o întrebare personala astazi: ” Ai mers la biserica în aceasta saptamana sa te închini lui Dumnezeu? ” Pentru ca nu stiu care îti este raspunsul, lasa-ma sa-ti pun si o alta întrebare: ” Ai mancat în ultimile zile?”

Cred ca la aceasta întrebare toti vom raspunde afirmativ; nu-i asa?  De fapt viata nu poate fi abundenta decat atunci candîmplinim toate nevoile biologice.
Dupa cum viata biologica se întretine numai atunci când mancam zilnic, tot asa si viata spirituala este abundenta, numai atunci cand ne hranim cu painea spirituala a Cuvântului lui Dumnezeu si pastram o buna partasie cu Dumnezeu si cu semenii.
În multe biserici astazi, forma închinarii este traditionala. În cazul acestor biserici, atentia celor ce participa la închinare este îndreptata mai mult spre legatura personala cu Dumnezeu. În alte biserici însa, închinarea a devenit mult mai contemporana. În aceste biserici, se are în atentie mai mult nevoile oamenilor.
Închinarea adevarata, nu pierde însa din atentie ambele dimensiuni, care trebuie sa ramana în echilibru. Concentrandu-ne numai pe relatia cu Dumnezeu, s-ar putea sa-i uitam pe cei de langa noi, pe cand pastrând în atentie numai nevoile semenilor, s-ar putea sa uitam de asteptarile lui Dumnezeu.
De aceea, porunca Domnului Isus implica atat dragostea fata de Dumnezeu, cat si dragostea fata de aproapele: ” Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, cu toata puterea ta si cu tot cugetul tau; si pe aproapele tau, ca pe tine însuti .”
Rugaciune:Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa citesc Cuvântul Tau în fiecare zisi sa-l strang în inima mea,  pentru ca sa pot avea astfel o viata abundenta. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.