3 Martie

0
55

“Caci deprinderea trupeasca este de putin folos, pe cînd evlavia este folositoare în orice privinta, întrucît ea are fagaduinta vietii de acum si a celei viitoare.” 1 Timotei 4: 8

Cu totii stim ca este foarte important sa ne alimentam bine si sa facem multa miscare. Conform Sfintei Scripturi, trupurile noastre sînt temple pe care Dumnezeu ni le-a dat si de care trebuie sa avem mare grija. Însă lucrul cel mai important este sa fim sanatosi si din punct de vedere spiritual.

Pentru a dobîndi aceasta stare a sufletului nostru trebuie sa ne exersam foarte mult credinta. Asa cum nu poti avea asteptari mari de a cîstiga un maraton fara un antrenament prealabil, asa nu poti sa treci biruitor peste încercari si necazuri fara o viata în care ti-ai exersat în mod frecvent credinta.

Exersarea credintei implica disciplina, dedicare si hotarîre, adica ascultarea si împlinirea Cuvîntului lui Dumnezeu, petrecerea unui timp de rugaciune si acceptarea vointei lui Dumnezeu pentru viata ta. Toate aceste principii te vor ajuta sa confrunti orice problema si sa te bucuri de calea pe care ai ales-o.

Viata este descrisa în Biblie ca o cursa. Unii dintre noi aleargam bine în aceasta cursa, pe cînd altii nu reusesc sa o parcurga. Scopul vietii de crestin este acela de a alerga plin de putere în aceasta cursa si de a reusi sa ajungi la capat. Acest lucru poate fi îndeplinit prin exersarea credintei si petrecînd timp cu Dumnezeu zi de zi.

Vor exista însă momente în viata ta cînd vei fi tentat sa uiti de timpul pe care trebuie sa îl petreci cu Domnul Dumnezeu. Fiindca vor interveni fel de fel de lucruri care îti vor aglomera viata, vor începe sa apara scuzele. În aceste situatii, daca vei face o prioritate din exersarea credintei tale si din petrecerea unui timp cu Domnul Isus Hristos, daca vei dezvolta o relatie personala cu Dumnezeu prin citirea Cuvîntului Sfînt si prin rugaciune, atunci vei fi cu adevarat echipat pentru orice problema ar trebui sa înfrunti. Iar atunci cînd vei avea o viziune corecta asupra vesniciei, nicio problema nu va mai parea asa de mare.

Asa ca, fa-ti o favoare: întareste-ti credinta! Daca vei face lucrul acesta, foarte curînd vei deveni un atlet bine pregatit care alearga în cursa numita viata si care va ajunge la punctul final cu bine.

EXERSAREA CREDINTEI IMPLICA DISCIPLINA, DEDICARE SI DECIZIE, CEEA CE ÎNSEAMNA RESPECTAREA CUVÎNTULUI LUI DUMNEZEU, PETRECEREA UNUI TIMP ÎN RUGACIUNE SI ASCULTAREA SI ÎMPLINIREA VOINTEI LUI DUMNEZEU CU PRIVIRE LA VIATA TA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.