3 Februarie

0
40

“Isus i-a raspuns: “Oricui bea din apa aceasta, îi va fi iarasi sete. Dar oricui va bea din apa, pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba înca apa, pe care i-o voi da Eu, se va preface în el într-un izvor de apa, care va tîsni în viata vesnica.”” Ioan 4: 13-14

Principalul mijloc pe care Dumnezeu îl foloseste pentru a-i întoarce pe oameni la Isus Hristos este omul. Si daca tu îti doresti sa fii un martor al Domnului, trebuie sa îi tratezi pe oameni diferit, asa cum a facut-o însusi Domnul Isus.

Trebuie sa avem mereu în minte faptul ca oamenii se afla pe niveluri diferite pe calea credintei. Unii sînt cautatori, altii sînt sceptici, altii se simt pregatiti, gata de a raspunde chemarii Domnului. Si mai exista o categorie: aceia care sînt recalcitranti și rebeli si carora le-ar lua mai mult timp sa îl primeasca pe Domnul Isus în viata lor.

De aceea si tu si eu trebuie sa fim deschisi si transparenti si sa construim poduri de legatura în cu oamenii din jurul nostru, exact asa cum a facut si Domnul Isus.

Un exemplu extraordinar este acela în care Domnul Isus i s-a adresat femeii la fîntîna. Ea era o Samariteanca (vezi Ioan 4), adica facea parte dintr-un popor cu care evreilor nu le placea sa se asocieze. Era adultera, o femeie al carui stil de viata era în mod evident lipsit de sfintenie si importanta. Cu toate acestea, Domnul Isus i-a vorbit si i-a oferit respect. Si i-a vorbit despre singura sursa ce îi poate aduce adevarata împlinire si multumire a sufletului si care dureaza vesnicia întreaga. Datorita acestui mod de comunicare direct si deschis, ea a înteles cine este Mesia și l-a primit pe Domnul Isus în viata ei, chiar în acea zi.

Modul în care ne-am întors la Dumnezeu fiecare dintre noi, este diferit. De aceea daca îti doresti cu adevarat sa aduci roade ca si martor al Domnului Isus, atunci trebuie sa faci un sacrificiu, acela de a merge în locuri diferite, la oameni diferiti. Exact cum a facut si Domnul Isus.

Te întreb azi: esti pregatit daca va sosi momentul potrivit în care sa împartasesti cu cineva maretul har primit de la Mîntuitorul? Astepti cu adevarat ca cineva sa vina la tine si sa te întrebe despre Domnul Isus Hristos si sa faca lucrul acesta pentru ca vede schimbarea din viata ta?

Lucrul acesta se poate întîmpla din cînd în cînd, însa în marea majoritate a timpului, crestinii ca mine si ca tine îi ajuta pe oameni sa îl întîlneasca pe Isus Hristos pentru ca sînt gata sa paraseasca zona lor de confort. Ei iau initiativa si merg sa le vorbeasca oamenilor. Fac primul pas! Oameni ca tine si ca mine converseaza cu ceilalti oameni si îi întreaba despre problemele lor, îi încurajeaza prin Cuvîntul Sfînt si cel mai important, arata ca le pasa de ceea ce se întîmpla în vietile celor din jurul lor.

Ma rog ca începînd de astazi sa faci si tu lucrurile acestea. Mergi la oameni, oriunde s-ar afla ei si ridica-i!

CA SA POTI FI UN MARTOR PLIN DE ROADE AL DOMNULUI ISUS TREBUIE MAI ÎNTÎI SA FII GATA SA MERGI LA OAMENI, INDIFERENT DE LOCUL UNDE POT FI GASITI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.