29 Octombrie-TREBUIE SĂ-ȚI PRACTICI CREDINțA!

0
65


“N-a putut să facă nici o minune acolo “¦ Și se mira de necredința lor”
(Marcu 6:5-6)

Dumnezeu ne răspunde la rugăciuni direct proporțional cu măsura noastră de credință. “Facă-vi-se după credința voastră!” (Matei 9:29). Cu toate acestea, câteodată, în ciuda îndoielilor noastre și a gândirii omenești, El intervine pentru noi oricum. Credincioșii care s-au rugat pentru eliberarea lui Petru din închisoare, au fost uimiți când acesta a apărut la ușă în timpul rugăciunii lor (Faptele Apostolilor 12).

Când Domnul Isus s-a întors în orașul Său natal și a început să dea învățături în sinagogă, oamenii au fost uimiți de înțelepciunea Sa. Din cauză că îi lipsea educația formală și recomandările, L-au etichetat drept un simplu “tâmplar” (Marcu 6:3).

Care a fost consecința? “N-a putut să facă nici o minune acolo, ci doar Și-a pus mâinile peste câțiva bolnavi, și i-a vindecat”. Întrebare: Cât de des necredința ta îl leagă de mâini pe Dumnezeu? În realitate:

a) Credința noastră este uneori atât de slabă, încât ne așteptăm să nu ne răspundă deloc;

b) Nu ne rugăm cu credință,

c) Nu ne pregătim pentru ceea ce dorește El să facă pentru noi.

Nu-i poți cere iertare lui Dumnezeu și apoi să trăiești cu condamnarea păcatului peste care El și-a pus sângele. Sau să te rogi pentru situația financiară în care te găsești și apoi să te îmbolnăvești de îngrijorare gândindu-te cum se va îngriji El de nevoile tale.

Poți alege să trăiești ghidat de sentimentele tale sau într-un mod care reflectă totala încredere în Dumnezeu. Biblia spune: “fără credință este cu neputință să fim plăcuți Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că El este, și că răsplătește pe cei ce-L caută” (Evrei 11:6).

Așadar, trebuie să-ți practici credința.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.