28 Octombrie- NUMELE TĂU E SCRIS ÎN TESTAMENTUL LUI DUMNEZEU (2)

0
43

“Cuvântul”¦ vă poate da moștenirea” (Faptele Apostolilor 20:32)

Ultima dorință a unei persoane și testamentul său te anunță care e moștenirea ta. În Vechiul Testament, beneficiile erau mari, dar condițiile s-au dovedit prea restrictive. Așa că Dumnezeu ne-a dat Noul Testament, însă în loc de legi care sunt practic imposibil de respectat, acest “testament” are ca temelie harul: o favoare pe care nu o merităm, pe care nu o putem câștiga și pentru care nu trebuie să muncim deoarece ne e acordată fără plată.

Când descoperi că numele tău e scris în acest “testament”, citirea Bibliei devine un adevărat izvor de bucurie. Poate te întrebi: “Ce apare în testamentul lui Dumnezeu pentru mine? Care e moștenirea mea de drept?” Îți dai seama că mântuirea ta, minunată și extraordinară, e numai punctul de pornire.

Dintr-odată, ideea de a cerceta Scripturile, de a te baza pe Scripturi în orice situație nu ți se mai pare o datorie, ci o plăcere. Când te rogi după Scripturi, e ca și cum te-ai duce la banca cerului și ai spune: “Acest cec e pe numele meu. E emis și garantat de Hristos și aș dori să-l încasez”.

Ai două posibilități: poți trăi o viață de creștin și să mori fără să fi avut vreodată acces la contul tău, deoarece nu ți-ai descoperit niciodată moștenirea și beneficiile testamentului lui Dumnezeu în dreptul tău; sau te poți ruga: “Tată, ultima dorință a lui Hristos și testamentul Său mă numește pe mine personal ca moștenitor.

Acolo scrie că toate nevoile mele vor fi împlinite, că pașii mei vor fi călăuziți, că bolile mele vor fi vindecate și că nu trebuie să mă tem de Satana pentru că mi-ai dat putere asupra lui” (Luca 10:19).

Acum înțelegi de ce nu dorește Satana să citești Biblia?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.