29 Octombrie

0
53

“Barbatilor, iubiti-va nevestele cum a iubit si Hristos Biserica si S-a dat pe Sine pentru ea.” Efeseni 5: 25

Stii care este cea mai importanta responsabilitate pe care o are barbatul în cadrul familiei? Conform planului pe care îl are Dumnezeu cu privire la aceasta institutie, barbatul trebuie sa-si iubeasca sotia.

Nu-i asa ca suna destul de simplu si usor de împlinit? Ei, lucrurile nu sînt atît de simple în realitate!

Versetul de astazi ne spune foarte clar: “Barbatilor, iubiti-va nevestele cum a iubit si Hristos Biserica si S-a dat pe Sine pentru ea.” Deci, pentru a ne împlini menirea noastra de barbati, Domnul Isus este exemplul suprem privind modul în care trebuie sa ne iubim si sa ne respectam sotiile.

Cum arata si ce implica o astfel de dragoste?

În primul rînd, dragostea aceasta ia initiativa. În Ioan 4: 19 ni se spune ca “Isus ne-a iubit mai întîi.” Cu alte cuvinte, daca noi vom fi primii care vom crea o atmosfera de dragoste în casele noastre, sotiile noastre vor raspunde la aceasta initiativa.

În al doilea rînd, aceasta dragoste se sacrifica. Scriptura ne da o porunca deosebita: aceea de a iubi pîna la sacrificiu, asa cum a facut si Domnul Isus în ziua în care a murit pe Golgota, pentru ca prin jetfa Sa, noi sa dobîndimviata. Un sacrificiu real, asemanator celui facut de Domnului Isus aduce în cadrul unei casnicii loialitate, supunere sfînta si acceptare.

Si în al treilea rînd, o dragoste asemanatoare cu cea pe care ne-a aratat-o Domnul, este umila.  Condu cu blîndete și tine minte un lucru: daca trebuie sa-i spui sotiei ca tu esti la conducerea caminului, aceasta înseamna ca nu esti! Autoritatea reala vine dintr-o stare de umilinta si de smerenie.

Exemplul de dragoste lasat de Domnul Isus este cheia catre o casnicie împlinita. Asadar, cum ar trebui sa-si iubeasca barbatul sotia? Calcînd pe urmele pasilor lui Hristos!

Barbatilor, avem o sarcina greu de împlinit. Si nu o putem împlini de unii singuri.
De aceea, avem nevoie de Duhul Domnului celui viu, care sa ne schimbe viata si sa ne ajute sa ne asemanam mai mult cu El, pentru ca în acest fel sa ne asumam responsabilitate de a iubi total.

CERE-I DOMNULUI SA-TI UMPLE DUHUL SI INIMA CU ACEA DRAGOSTE CARE VINE DIN UMILINTA, SACRIFICIU SI ÎNTELEGERE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.