28 Octombrie

1
45

“Tot astfel, nevestelor, fiti supuse si voi barbatilor vostri; pentru ca, daca unii nu asculta Cuvîntul, sa fie cîstigati fara cuvînt, prin purtarea nevestelor lor, cînd va vor vedea felul vostru de trai: curat si în temere.” 1 Petru 3: 1-2

Pasajul biblic de astazi ofera sfaturi sotiilor care doresc sa aiba o casnicie de durata si prospera.

De asemenea textul face referire si la o problema pe care cultura moderna o considera dezagreabila si învechita ““ “supunerea” ! De fapt, foarte multi oameni din zilele noastre încearca sa contrazica aceasta viziune biblica asupra supunerii.

Cu toate acestea, supunerea este o porunca principala pe care o gasim în Cuvîntul lui Dumnezeu. Trebuie sa ne supunem unii altora. Trebuie sa ne supunem cu totii lui Dumnezeu. Si în mod specific, sotiile trebuie sa se supuna sotilor lor.

Sa nu întelegem gresit: supunerea nu înseamna inferioritate! De fapt, în Noul Testament ni se spune ca supunerea este o actiune voluntara ““ adica, reactionam în mod voluntar la un anumit lucru.

Exemplul care ni se da în 1 Petru 2 este însusi Domnul Isus Hristos. El s-a supus atunci cînd s-a oferit în mod voluntar sa moara pentru noi.

Scopul relatiei noastre cu Domnul Isus Hristos, sau al relatiei de casatorie este acela de a deveni una. Tu si sotul tau sînteti o echipa, un întreg. Sa te supui nu înseamna sa fii sclava, ci sa raspunzi în mod voluntar poruncii lui Dumnezeu, care l-a asezat pe barbat în capul familiei.

Scriptura îti spune ca un spirit respectuos si umil poate avea o influenta inimaginabila, pentru ca printr-un astfel de comportament poti reflecta frumusetea lui Dumnezeu. Frumusetea interioara pastreaza viu romantismul si sporeste dragostea într-o relatie de casatorie.

Nevestelor, atrageti printr-o frumusete permamenta ““ acel gen de frumusete care se dezvolta în timp, care nu paleste niciodata, o frumusete ce se manifesta din interior înspre exterior, o frumusete ce are pret în ochii lui Dumnezeu.

Chiar daca lumea îti spune ca nu esti în toate mintile, chiar daca esti catalogata ca fiind în afara modei, permite chipului lui Dumnezeu sa straluceasca prin tine. Arata acea bunatate a spiritului si acea îndurare a inimii care este irezistibila.

COMPORTA-TE FATA DE SOTUL TAU CU UN SPIRIT RESPECTUOS SI PLIN DE SUPUNERE SI BUNATATE.

1 COMENTARIU

  1. Foarte frumos mesajul catre sotiile din ziua de astazi. De multe ori avem nevoie de sfaturi,care se bazeaza pe sfanta scriptura.DOMNUL sa va binecuvinteze pentru lucrarile care le faceti in folosul altora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.