29 Noiembrie – NU TE MAI PREFACE !

0
33

– “Păstorul cel bun își dă viața pentru oi” (loan 10:11] –

Există două moduri în care ne asemănăm cu oile: 1) Fără un păstor care să ne călăuzească, ne implicăm în lucruri care ne rănesc. Dumnezeu nu are “super-oi”.

Biblia spune: “Noi rătăceam cu toții ca niște oi, fiecare își vedea de drumul lui” (Isaia 53:6). Asemenea oilor, uneori suntem lipsiți de idei și încăpățânați, alegând lucruri care sfârșesc rău dacă nu intervine Dumnezeu. 2) Oile nu sunt destul de deștepte să-și ascundă slăbiciunile. Firește, dorința lor de a fi ceea ce sunt este punctul lor forte.

F.B. Meyer a spus: “Obișnuiam să cred că darurile lui Dumnezeu se găsesc pe rafturi, unul peste altul și cu cât creștem mai înalți, cu atât mai ușor ajungem la ele. Acum găsesc că ele se găsesc pe rafturi unul sub altul și nu e o chestiune de creștere în înălțime, ci de a te apleca mai jos”. Solomon a spus: “înțelepciunea este cu cei smeriți” (Proverbe 11:2).

De vreme ce Dumnezeu știe deja totul despre tine, de ce te mal deranjezi să te prefaci? în plus, lucrurile pe care refuzăm să le recunoaștem și cu care să ne confruntăm ne împiedică creșterea și ne limitează capacitatea de a-l fi folositori lui Dumnezeu. E un preț prea mare de plătit! Dumnezeu prețuiește adevărul și așteaptă să fii sincer față de El, față de alți oameni și față de tine însuți. Pavel scrie: “credincioși adevărului [în toate lucrurile, spunând adevărul, purtându-ne conform adevărului, trăind în adevăr” (Efeseni 4:15).

Iar lacov adaugă: “Mărturisiți-vă unii altora păcatele, șl rugați-vă unii pentru alții, ca să fiți vindecați” (lacov 5:16). Cu toții avem plusurile și minusurile noastre, dar când îi oferi lui Dumnezeu tot ceea ce ești (și ce nu ești), El te va binecuvânta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.