30 Noiembrie – MERGI ÎNAINTE!

0
41

– “Scoală-te “¦ și intrați în țara pe care -o dau” (losua 1:2) –

losua gustase deja beneficiile țării Promise. Dar acum trebuia să se întoarcă și să aștepte până când Moise va muri și toți îndoielnicii din Israel vor fi îngropați. Să remarcăm:

1) Câteva din vechile noastre obiceiuri trebuie să moară. Moise reprezenta vechiul sistem. A fost bun atunci, dar nu acum. Când te aliniezi la ceea ce a fost și nu la ceea ce este, nu ești pregătit. Mai există prea multe persoane pe care trebuie să le impresionezi. Ești atât de legat de anumite filosofii încât când Dumnezeu îți spune că e timpul să mergi înainte, trebuie să te consulți cu toți ceilalți. Când Dumnezeu i-a spus lui losua: “Robul Meu Moise a murit: acum, scoală-te, treci Iordanul acesta, tu și tot poporul acesta, și intrați în țara pe care o dau copiilor lui Israel”, se putea da un singur răspuns corect: “Da, Doamne!” Trebuie să cinstești trecutul, dar nu trebuie să rămâi blocat în el. Trebuie să te bazezi pe adevăr, dar trebuie să-L cauți pe Dumnezeu pentru noi instrucțiuni și perspective dacă vrei să-ți împlinești destinul.

2) Îndoielile tale trebuie îngropate. Numai două din cele douăsprezece iscoade care s-au dus în țara Promisă au crezut că Dumnezeu le-o va da. Ceilalți zece au văzut uriași, au cedat în fața’îndoielii, au murit și au fost îngropați în pustie. Și orice îndoială care te trage înapoi trebuie să moară și să fie îngropată, inclusiv vocea stimei scăzute de sine, a temerilor din copilărie, a anxietățilortale și a criticilor tale. Strânge-le, pune-ie într-o cutie, îngroap-o, stai deasupra și spune: “țărână sunt, în țărână se vor întoarce”. Ca să poți merge înainte, trebuie să înțelegi și să trăiești după aceste principii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.