28 Noiembrie – HENRY JOHN HEINZ

0
27

– “Fiii ei se scoală, și o numesc fericită” (Proverbe 31:28) –

La vârsta de șase ani, Henry John Heinz a început să-și ajute mama la îngrijirea micuței lor grădini din spatele casei. La doisprezece ani, lucra trei acri și jumătate din grădină, folosind un cal și un car pentru livrările făcute de trei ori pe săptămână la aprozarele din orașul Pittsburg. A continuat și și-a fondat propria companie și a denumit-o “57 de sortimente”.

Compania Henry John Heinz a fost luată de o corporație în 1905, iar astăzi, la peste o sută de ani mai târziu, vinde peste o mie trei sute de produse în lumea întreagă, de la ketchup la hrană pentru bebeluși. Dar sunt alte lucruri pe care trebuie să le știm: “Henry John Heinz l-a iubit pe Domnul Isus și s-a implicat profund în promovarea școlii duminicale din Pittsburg și din lumea întreagă.

Compania lui s-a remarcat prin promovarea pregătirii hranei în condiții igienice și de siguranță și pentru faptul că a fost deasupra acelor timpuri în relațiile cu angajații. El le-a oferit beneficii medicale gratuite, facilități de practicare a înotului și a gimnasticii și a promovat femeile în posturi cu răspundere mai mare, făcându-le supervisor. Și-a câștigat reputația de a îmbunătăți condițiile de lucru și de trai ale muncitorilor lui. În testamentul său, Henry John Heinz a spus: “Doresc, la începutul acestui testament, ca cea mai importantă parte a lui, să-mi exprim o mărturisire a credinței mele în Isus Hristos ca Mântuitorul meu.

Doresc totodată să aduc mărturie despre faptul că de-a lungul vieții mele, în care au existat bucurii și necazuri neobișnuite, am fost susținut în chip minunat de credința mea în Dumnezeu prin Isus Hristos. Moștenirea aceasta mi-a fost lăsată de dedicata mea mamă, o femeie cu o credință puternică și ei îi atribui orice succes pe care l-am atins”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.