29 Martie

1
52


” Dupa ce au auzit aceste cuvinte, ei au ramas strapunsi în inima, si au zis lui Petru si celorlalti apostoli: “fratilor, ce sa facem?” “Pocaiti-va, le-a zis Petru, si fiecare dintre voi sa fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfântului Duh.” Fapte 2:37-38

Cunoscutul teolog Frederick Buechner, a spus:” a te pocai înseamna de fapt a gasi calea cea buna, pentru ca adevaratii pocaiti petrec mai putin timp uitându-se înapoi, repetând mereu si mereu;”îmi pare rau” ci mai mult timp privind înainte, spunând :” Wow!”

Urmarind experientele traite de Iona, observam ca si Dumnezeu se “pocaieste!” Atunci când Iona a ajuns în cetatea Ninivei, i-a anuntat pe cei carora le predica, ca dupa 40 de zile cetatea va fi nimicita.

Dupa predica lui Iona, s-a întâmplat însa ceva cu totul neasteptat. Toti locuitorii cetatii de la împarat si pâna la ultimul slujitor si chiar si animalele, s-au pocait! O adevarata minune; nu-i asa?

Predica lui Iona a fost predica cu cel mai mare succes din toate timpurile. Un succes care l-a uimit chiar si pe predicatorul ce dorea mai degraba ca cetatea sa fie nimicita!”

Când Dumnezeu a vazut pocainta celor din Ninive, cartea Iona ne arata ca si El s-a pocait si i-a parut rau de pedeapsa pe care o hotarâse. Atunci cînd oamenii din Ninive prin pocainta si-au schimbat atitudinea fata de Dumnezeu, si Dumnezeu si-a schimbat atitudinea fata de ei, trimitându-le în loc de pedeapsa mortii, binecuvântarea vietii.

Nu-i asa ca astepti aceeasi binecuvântare? Nu uita însa ca o poti dobândi doar prin credinta si pocainta.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa-mi cer iertare pentru orice pacat pe care l-am savârsit si sa ma pocaiesc sincer , pentru ca sa pot avea parte de binecuvântarea vietii. Amin.


1 COMENTARIU

  1. Pocainta este esentiala pentru un om , pentru suflet , pentru viata eterna impreuna cu Isus .
    Si cainta – recunoasterea pacatelor si marturisirea cu smerenie lui Dumnezeu este foarte importanta pentru ca relatia noastra cu El sa ramana buna .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.