29 Mai – Lupta alegerii

0
40

– ” “¦Dacă apuci tu la stânga, eu voi apuca la dreapta; dacă apuci tu la dreapta, eu voi apuca la stânga.” Geneza 13.9 –

În fața noastră sunt puse adeseori două alternative, două direcții opuse una celeilalte și trebuie să facem în permanență o alegere. În fiecare etapă, în fiecare zi, în fiecare ceas trebuie să facem o alegere. Suntem puși tot timpul într-o luptă de alegere în toate problemele vieții.

Să ne gândim puțin la Avraam, care trebuia să se despartă de nepotul său Lot și i-a pus în față două alternative. În Lot s-a produs imediat o luptă: ce să aleagă? Nu credem că în această luptă a cerut ajutorul lui Dumnezeu. Într-o parte era muntele cu suișurile și coborâșurile lui, cu lipsa de vegetație, iar în partea cealaltă era câmpia mănoasă a Iordanului. Privirea lui Lot s-a oprit asupra câmpiei; inima lui dorea ce este mai bun. Știm ce a urmat acestei alegeri făcute de firea lui. Până la urmă a pierdut totul, și avere, și soție.

Dacă în problemele vieții acesteia putem face o alegere cu ușurință și apoi ne pare rău, în ce privește starea spirituală, alegerea trebuie făcută cu mult discernământ. Cea mai înțeleaptă și fericită alegere este calea credinței în Mântuitorul. Numai El este Dătătorul vieții veșnice, a fericirii sufletelor noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.