28 Mai – Cel mai bun dar

0
45

– “Întărește-mi pașii în Cuvântul Tău”¦” Psalmul 119.133 –

Fostul președinte al Statelor Unite, Abraham Lincoln, a citit și a crezut Biblia. El a declarat: “Eu cred că Biblia este cel mai bun dar al lui Dumnezeu dăruit omului. Tot ce-i mai bun din partea Mântuitorului ne este comunicat prin această Carte. Eu am îngenuncheat de multe ori, copleșit de convingerea că nu am pe altcineva la cine să recurg. Eu pot să înțeleg cum cineva care se uită numai în jur poate fi ateu, dar nu pot concepe cum cineva privind în sus poate să spună că nu există Dumnezeu.”

Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu care ne izbește prin minunata sa adaptare la propriile noastre împrejurări și la stările noastre sufletești. Ea ni se adresează cu un cuvânt potrivit și cu aceeași prospețime, ca și cum ar fi fost dictat astăzi în mod special pentru fiecare dintre noi.

Biblia este cartea zilei prezente, adaptată tuturor vârstelor, tuturor claselor sociale, tuturor condițiilor. Ce privilegiu de a avea o astfel de Carte, de a cunoaște descoperirile sale divine, cuprinzând istoria morală a trecutului, prezentului și a viitorului omenirii în general, ca și a fiecăruia dintre noi, în particular! Dorința și rugăciunea noastră să fie ca a psalmistului: “Întărește-mi pașii în Cuvântul Tău”¦ și învață-mă orânduirile Tale” (Psalmul 119.133,135).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.