29 Mai

0
38

 

” Atunci I-au adus niste copilasi, ca sa-Si puna mâinile peste ei, si sa se roage pentru ei. Dar ucenicii îi certau.” Matei 19:13

Este socant sa descoperi ca tocmai ucenicii, i-au certat pe acei ce îsi aduceau copiii la Domnul Isus.

Într-un comentariu din Biblia Interpreters, Halford Luccocksi-a pus întrebarea:” cum de-a fost posibil ca tocmai cei ce-au fost cu Domnul Isus atâta vreme, i-au auzit cuvintele ºi L-au vazut cum poarta de grija de nevoile tuturor, sã aibã o atitudine atat de surprinzãtoare, ce arata cã încã nu I-au înþeles slujirea?

Raspunzându-si acestei întrebari , Luccock a spus: ” cum de au ajuns în aceasta stare; priveste-te în oglinda si vei dezlega misterul! Uceniciin-au fostcu nimic mai deosebiti decât fiecare dintre noi, având aceleasi slabiciuni si ispite!

De aceea în loc sa ne întrebam cum de nu L -au înteles ucenicii pe Domnul Isus, mai bine ne-am întreba în ce masura percepem noi ceea ce El ne spune?

Desi este greu de crezut, în decursul istoriei crestine au fost momente cânds-au aplicat pedepse aspre pentru cei ce-au încercat sa-i aduca pe copii la Isus. Copiii au fost considerati a fi persoane, având aceleasi drepturi ca si adultii doar în ultimul secol.

Legea care sa interzica exploatarea copiilor prin munci fizice a fost dataîn SUA numai la 19 secole dupa Domnul Isus si cu multe obiectii venite chiar din partea celor ce obisnuiau sa mearga la biserica.

Acestia au sustinut un program de lucru cît mai îndelungat pentru copii , modivând aceasta atitudine prin declaratia:” daca vor merge sa munceasca, copii nu vor mai avea timp sa stea pe strada!”

Îi ajuti pe cei ce vor sa vina la Hristos, sau îi împiedici, fiind pentru ei o pricina de poticnire?

Rugaciune: Doamne Isuse; pentru ca Esti gata sa-i primesti pe toti cei ce Te cauta, ajuta-ma sa nu le fiu un obstacol pe cale, ci un adevarat încurajator care sa-i ajute sa ajunga la Tine. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.