28 Mai

1
38


” Adevarat va spun ca, oricine nu va primiÎmparatia lui Dumnezeu ca un copilas, cu nici un chip nu va intra în ea!” Marcu 10:15

În vremea în care traim vedem actiuni si atitudinicopilaresti în toate domeniile vietii. La nivel mondial vedem natiuni care se joaca de-a razboiul si pacea. La nivel national vedem cum multi politicieni privesc interesulpersonal, sau al propriului partid, mai presusde celal cetatenilor.

 Si în familii se întâmpla multe lucruri copilaresti; nu-i asa? Certuri de la lucruri de nimic, sau ambitii si rivalitati cauzate de egoism . 

Cred ca am vazut cu totii atârnat în diferite automobile insemnul: “Atentie; copil la bord!” 

Într-o zi în timp ce conduceam pe autostrada, am vazut un semn identic care m-a facut sã zâmbesc. În loc de copil la bord, pe acesta era scris: Atentie; copil la volan!”

Unul dintre locurile în care foarte multi dintre noi ne comportam copilareste, este la volan.  Ca sa întelegeti aceasta, gânditi-va cum ati reactionat ultima data când cineva v-a depasit în forta, sau a oprit brusc în fata masinii pe care o conduceati. În câte depasiri  v-ati angajat fara sa fi semnalizat, sau câte alte nereguli ati comis crezând ca nu va observa nimeni.

Într-o zi am vazut un sofer conducând cu piciorul stâng scos pe geamul de la portierã.  La început am crezut ca acesta tine în brate pe cineva. Conducând însa mai aproape, am observat ca acesta era singur în masina!

Aceste situatii ne arata ca se întâmpla lucruri copilaresti pe strada, le servici, în familie si uneori chiar si în Biserici. 

Cu toate acestea, noi n-am fost chemati de Domnul Isus sa facem lucruri copilaresti, ci sa devenim ca niste copii!

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa fiu ca un copil în caracter, iar în întelepciune, atitudine si slujire sa fiu om mare. Amin.

 

1 COMENTARIU

  1. “Daca vrei ca ideile tale sa reziste anilor, scrie-le pe hartie. Daca vrei ca ele sa razbata veacurile inseamna-le in stanca, iar daca vrei sa dainuiasca pe veci, inseamna-le in inima unui copil.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.