29 Decembrie

0
31

” Iar Pruncul crestea si se întarea; era plin de întelepciune, si harullui Dumnezeu era peste El.” Luca 2:40

Tinerii unei biserici care au participat într-o tabara crestina, au studiat împreuna “Viata Domnului Isus”. Dupa primele zile când au studiat copilaria si adolescenta Domnului, s-au confruntat însa cu o mare întrebare: ” de ce lipsesc din relatarile Sfintei Scripturi, evenimentele din viata Domnului Isus, cuprinse între vârsta de 12 si 30 de ani?”

Unul dintre participanti a gasit însa un raspuns neasteptat la aceasta întrebare. Acesta a spus ca la vârsta de 12 ani, Domnul Isus a mers la templu, unde dupa confirmare, a mai ramas 3 zile, fara sa spuna nimic parintilor. Dupa ce L-au cautat peste tot, tatal si mama Domnului au fost asa de suparati încât atunci când au ajuns acasa I-au spus Domnului ca este pedepsit sa nu mai iasa din casa în urmatorii 18 ani!

Iar Domnul care era foarte ascultator, S-a supus hotaririi parintilor, pâna la vârsta majoratului, care la evrei era la 30 de ani!

Rationamentul acestui copil, nu este însa în acord cu adevarul. Ma îndoiesc de faptul ca o mama poate sa-si pedepseasca copilul timp de 18 ani, numai pentru ca nu i-a spus unde merge! Daca s-ar întâmpla asa de fiecare data cand plecam de acasa fara sa ne anuntam parintii, oare câti dintre noi ar mai iesi din casa?

Mai mult decât atât; Domnul Isus a fost un mare exemplu, chiar si în vremea copilariei si-a adolescentei. Despre El Sfânta Scriptura ne spune ca: ” Pruncul crestea si se întarea; era plin de întelepciune, si harul lui Dumnezeu era peste El”¦”¦..si Isus crestea în întelepciune, în statura, si era tot mai placut înaintea lui Dumnezeu si înaintea oamenilor!”

Traiesti în asa fel încât aceaste declaratii sa fie valabile si în cazul tau?

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; pentru ca mi-ai dat cel mai frumos exemplu prin viata Fiului Tau,  ajuta-ma sa împlinesc voia Ta cu ascultare deplina, pentru a-I calcape urme. Amin.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.